جزییات مبنای محاسبه گمرکی کالاها در گمرکات
لیدی شال: رییس کل گمرک جزییات مبنای محاسبه قیمت ارز برای ترخیص کالاها از گمرکات کشور را تشریح نمود.
به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، مدتی پیش میان فعالان بخش خصوصی و سازمان های دولتی همچون گمرک درباب مبنای محاسبه قیمت ارز جهت ترخیص کالا از گمرکات اختلاف نظراتی بوجود آمده بود؛ بخش خصوصی تأکید داشت کالایی که سال ۱۴۰۳ به گمرک اظهار شده باید با مبنای محاسبه قیمت ارز سال ۱۴۰۳ نیز ار گمرک ترخیص شود اما گمرک نظر خلاف این دیدگاه داشت.
در نهایت معاونت حقوقی رییس جمهور در نامه ای رسمی به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام نمود که با استناد به ۲ قانون بودجه امسال و امور گمرکی (مصوب ۲۲ آبان ۱۲۹۰) ملاک محاسبه ارزش گمرکی، قیمت ارز در روز اظهار است. به همین دلیل اگر کالایی در سال ۱۴۰۳ اظهار شده اما خروج کالا از ۱۴۰۴ اتفاق افتاده باشد ملاک ارزش گذاری کالا در گمرک، قیمت ارز در سال ۱۴۰۳ بوده است.
در واقع طبق نظر معاونت حقوقی، ملاک تعیین نرخ مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی، تاریخ اظهار کالاست نه تاریخ خروج از گمرک.
فرود عسگری رییس کل گمرک ایران در این خصوص اظهار داشت: بین ما و بخش خصوصی درباره ی کالاهایی که در سال ۱۴۰۳ اظهار شدند و مقرر است امسال از گمرکات کشور ترخیص شوند، اختلاف نظری وجود داشت که باید معاونت حقوقی رییس جمهور به عنوان مرجع، این چالش را حل می کرد.
وی اضافه کرد: بحث این بود که آیا کالاهایی که در سال ۱۴۰۳ اظهار شدند باید با مبنای محاسبه قیمت ارز ۱۴۰۳ از گمرک بیرون بروند یا ملاک ترخیص، مبنای محاسبه قیمت ارز ۱۴۰۴ باشد؛ در نهایت توافق شد کالاهایی که به گمرک اظهار شدند و تاریخ اظهارشان پایان سال ۱۴۰۳ است با همان نرخ مبنای سال ۱۴۰۳ نیز از گمرکات ترخیص شوند.
عسگری درباره ی کالاهایی که در سال ۱۴۰۳ به گمرک رسیدند اما هنوز اظهار نشده اند نیز اظهار داشت: این که کالایی سال ۱۴۰۳ وارد گمرکات شده و مقرر است امسال اظهار شود از دیدگاه گمرک مشمول مبنای محاسبه قیمت ارز ۱۴۰۴ می شود؛ بدین سبب برای حل اختلافات در این خصوص نیز قرار شده یک کمیته ای این مساله را بررسی کند.
کاهش تعرفه های سود تجاری از ۲۱ طبقه تعرفه به ۱۳ طبقه
رئیس کل گمرک ایران درباب تغییر طبقات تعرفه سود تجاری اشاره کرد: دولت طبقات تعرفه سود تجاری را کاهش داده و سود تجاری را از ۲۱ طبقه تعرفه -که در کتاب مقررات صادرات واردات است- به ۱۳ طبقه رساندیم؛ به عنوان نمونه تعرفه یک، ۳ و ۶ را در طبقه یک آورده ایم بدین سبب تا حدودی این بحث افزایش نرخ بوسیله کاهش سود تجاری جبران و به صورتی از تندی افزایش ها کاسته شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب