گزارش لیدی شال؛
وام ودیعه مسكن امسال به چه كسانی پرداخت می شود؟
لیدی شال: برمبنای مصوبات شورای پول و اعتبار، ستاد ملی مقابله با کرونا و مجلس، امسال چندین مدل وام ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن پرداخت می شود.
به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، امسال مقرر است چندین مدل وام ودیعه مسکن به متقاضیان پرداخت شود؛ یک مورد از آنها در شورای پول و اعتبار به تصویب رسیده و یک مورد را نیز ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب کرده است؛ سایر موارد در مواد ۱ و ۲ بند «ه» و ماده ۱ بند «و» تبصره ۱۶ قانون بودجه سال جاری ذکر شده است.
همه وام های ودیعه مسکن امسال شامل موارد زیر است:
۱. مصوبه شورای پول و اعتبار در خصوص موافقت با پرداخت وام ودیعه مسکن به اعضای فاقد مسکن هیئت علمی دانشگاه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۵ ساله با نرخ ۱۸ درصد
۲. اعطای وام قرض الحسنه ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن در صورت تولد فرزندِ سوم به بعد در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان و بازپرداخت ۲۰ ساله (قانون بودجه ۱۴۰۰)
۳. وام قرض الحسنه ودیعه مسکن تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان (هر یک از زوجین ۱۰۰ میلیون تومان) به خانواده های دارای ۲ فرزند و فاقد مسکن با بازپرداخت ۱۰ ساله (طبق قانون بودجه ۱۴۰۰)
۴. وام قرض الحسنه ودیعه مسکن به خانوارهای دارای یک فرزند و فاقد مسکن تا سقف ۱۶۰ میلیون تومان (هر یک از زوجین ۸۰ میلیون تومان) با بازپرداخت ۱۰ ساله (طبق قانون بودجه ۱۴۰۰)
۵. وام قرض الحسنه ودیعه مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به هر یک از خانواده های بدون فرزند (هر یک از زوجین ۵۰ میلیون تومان) با بازپرداخت ۱۰ ساله (مصوبه قانون بودجه سال جاری)
۶. وام قرض الحسنه ودیعه مسکن ۱۰۰ میلیون تومانی به کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح (ناجا، ارتش، سپاه و ودجا) با بازپرداخت ۱۰ ساله (قانون بودجه ۱۴۰۰)
۷. وام ودیعه مسکن به خانوارهای فاقد مسکن که در اثر شرایط کرونایی، امکان جابه جایی ندارند (مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا)
اعطای وام ودیعه مسکن از کِی شروع شد؟
اعطای تسهیلات ودیعه مسکن برای اولین بار خرداد ماه سال قبل در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسید. بر طبق این مصوبه، قرار شد به خانوارهای مستأجر و فاقد مسکن تهرانی تا ۵۰، کلانشهرها تا ۳۰ و سایر شهرها تا ۱۵ میلیون تومان تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود ۱۳ درصد اختصاص پیدا کند.
تصویب و پرداخت این وام بعد از آن در دستور کار قرار گرفت که رشد لجام گسیخته قیمت مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ همچون در تهران، منجر به رشد بی سابقه نرخ اجاره بها در این شهرها شد و فشار مضاعفی را در وضعیت کرونائی به خانوارها تحمیل کرد.
امسال هم وام ودیعه مسکن کرونائی داریم؛ شاید با سقف بالاتر
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اخیراً از تصویب مجدد اعطای تسهیلات ودیعه مسکن در ستاد ملی مقابله با کرونا در خرداد یا تیرماه امسال آگاهی داده است.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی نیز احتمال افزایش سقف این تسهیلات در ستاد ملی کرونا را یادآور شده است.
۹۲۰ هزار نفر ثبت نام کردند؛ ۲۱۴ هزار نفر گرفتند
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی نیز ابتدای سال جاری در گزارشی از وضعیت وام ودیعه مسکن کرونائی در سال قبل گفته است: در سال ۱۳۹۹۹، تعداد ۹۲۰ هزار نفر پیامک تقاضای دریافت تسهیلات ارسال کرده اند، ۸۰۵ هزار نفر مشمول بوده اند، ۳۳۷ هزار نفر بانک مورد نظر را انتخاب نموده اند، ۲۳۱ هزار نفر پرونده در بانک مورد تقاضا تشکیل داده اند و نهایتاً ۲۱۴ هزار نفر این وام را دریافت کرده اند.
وام ودیعه مسکنِ فرزندآوری به کدام خانوارها تعلق می گیرد؟
مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی درباب وام ودیعه مسکن که با هدف تشویق به فرزندآوری در قانون بودجه امسال تصویب شده، آورده است: بر طبق این قانون، امسال مقرر است به خانواده هایی که فرزند سوم به بعد را در سال قبل به دنیا آورده یا امسال به دنیا می آورند تا سقف ۹۰۰ میلیارد تومان (هر خانواده ۱۵۰ میلیون تومان) تسهیلات ودیعه، ساخت یا خرید مسکن اعطا شود که بر این اساس ۶ هزار خانوار می توانند این تسهیلات را ستاندن کنند، در صورتیکه طبق اطلاعات ثبت شده، ۸۰ هزار خانوار دارای ۳ فرزند و بالاتر فاقد مسکن در کشور داریم یعنی فقط ۷.۵ درصد مشمولان می توانند وام ودیعه مسکن فرزندآوری دریافت نمایند.
انتقاد مرکز تحقیقات از اضافه شدن خانوارهای کمتر از ۳ فرزند به وام ودیعه مسکن
مرکز پژوهش های مجلس در این گزارش با انتقاد از افزوده شدن خانوارهای کمتر از ۳ فرزند به مشمولان دریافت وام ودیعه مسکن از محل منابع قرض الحسنه بانک ها آورده: هم اکنون بانک مرکزی در اعطای تسهیلات قرض الحسنه به سبب تعدد تعهدات موجود و عدم کفایت منابع قرض الحسنه، از سایر منابع خود نیز نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نموده است.
افزایش مبلغ تسهیلات قرض الحسنه مسکن و همین طور خانوارهای تحت شمول بند مذکور (بند «ه» تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۰) به مفهوم افزایش افراد در نوبت دریافت تسهیلات، خارج شدن ماده قانونی از هدف اصلی پشتیبانی از فرزندآوری طراحی شده و در نهایت به سبب ناتوانی بانک در اجرای تعهدات، نارضایتی اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
علاوه بر این باتوجه به محدودیت منابع موجود اینکه افراد چگونه انتخاب می شوند محل سوال بوده و بنظر می رسد می تواند زمینه ورود تصمیم گیری های مبتنی بر سلیقه بانک ها را اعمال نماید.
مضافاً اینکه باتوجه به افزایش دامنه شمول افراد و محدودیت تسهیلات امکان سوءاستفاده و پرداخت آن برای برخی از خانوارها را فراهم نموده است
منبع: ladyshal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب