سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس:

ورود ۲۰میلیارد دلار كالای قاچاق به ایران، كالاهایی كه ثبت نمی شوند

ورود ۲۰میلیارد دلار كالای قاچاق به ایران، كالاهایی كه ثبت نمی شوند

به گزارش لیدی شال سخنگوی كمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینكه گمانه زنی در داخل، میزان ورود قاچاق به كشور را ۱۱میلیارد دلار درسال۹۷ می داند، اظهار داشت: آمار دقیق جهانی این شاخص را ۲۰ میلیارد دلار عنوان می كند.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، سید حسن حسینی شاهرودی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه بازدید از پروژه های سرمایه گذاری در شاهرود، درباره آخرین آمار قاچاق كالا در كشور بیان كرد: در سال ۹۷ بالغ بر ۱۱ میلیارد دلار قاچاق كالا در كشور رخ داده كه البته این آمار از منظر ما قابل قبول نیست چونكه منبع آمار قاچاق كالا در داخل كشور گمانه زنی ها به حساب می آید و نه آمار ثبت شده.
وی اضافه كرد: اما آنچه برای ما مهم و مستند است، آمار گمرك های كشورهایی است كه كالا به ایران صادر می كنند شامل هند، چین، اروپا، آسیا و … كه این آمار برای ما دقیق تر به حساب می آید تا آن چیزی كه در درون كشور تحت عنوان گمانه زنی از آن یاد می شود.
كالاهایی كه بارگیری می شوند اما ثبت، خیر
عضو خانه ملت اظهار داشت: آمار گمرك های دیگر كشورها نشان داده است بیشتر از ۲۰ میلیارد دلار كالا به مقصد ایران بارگیری شده اما در سامانه گمركی ما به ثبت نرسیده است.
حسینی شاهرودی بابیان اینكه این امر نشان داده است كه خیلی از كالاهای مجاز و غیرمجاز از حوزه های رسمی و غیررسمی وارد كشور ما شده اما در هیچ جا ثبت نشده است، تاكید كرد: این حجم از قاچاق كالا ضربات مهلكی را به اقتصاد وارد می نماید.
وی درباره سامانه جامع تجارت و نظارت بر واردات و صادرات هم توضیح داد: این سامانه مانند سایر سامانه های این حوزه باهدف ساماندهی وضعیت اقتصاد و صادرات و واردات طراحی شده اند اما نقصی كه در سامانه های ما وجود دارد این است كه این سامانه ها به هم متصل و مرتبط نیستند.
ضرورت عزم دولت برای عملیاتی شدن سامانه جامع تجارت و نظارت بر واردات و صادرات
نماینده شاهرود و میامی در مجلس افزود: شاید ده ها سامانه در درون سازمان صنعت، معدن و تجارت وجود دارد اما به همدیگر سرویس نمی دهند و بنابراین همین اشكال در سامانه بین دستگاهی هم وجود دارد كه ازجمله آنها سامانه یكپارچه گمرك را می توان نام برد.
حسینی شاهرودی بیان كرد: این سامانه برای ایجاد پنجره های گمركی طراحی شده اما زمانی جواب می دهد كه پنجاه وچند دستگاهی كه از لحاظ قانونی باید عضو آن باشند، باهم متصل و همكاری كنند اما پس از گذشت چند سال شاهد می باشیم كه خیلی از دستگاه ها به این سامانه متصل نیستند و اطلاعات برخط را به حوزه گمركی ما نمی دهند.
وی اضافه كرد: باید سامانه هایی مانند سامانه تجارت در بانك مركزی، گمرك، وزارت اقتصاد، تعزیرات، صمت و دستگاه های دیگر به هم متصل شوند كه بتوانند در صادرات كالا، واردات، ثبت سفارش ها، تخصیص ارز، ترخیص كالا و ده ها مورد دیگر را نظارت و رصد كنند.
عضو كمیسیون اقتصادی مجلس بابیان اینكه سامانه های متصل به هم و برخط می توانند برای صادرات و واردات، نظارت بر آنها و شفافیت تجارت در درون كشور، شرایط خوبی را به وجود آورند، تاكید كرد: نقص عمده این سامانه ها این است كه در محدوده بسته درون یك سازمان عمل كرده و به دیگر سامانه ها متصل نیستند از سویی ما عزم جدی را در دولت برای اتصال این سامانه ها شاهد نیستیم تا بتوانیم شفافیت را افزایش دهیم.

1398/04/26
15:22:14
5.0 / 5
4810
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
لیدی شال LadyShal