مركز پژوهش های اتاق ایران منتشر كرد

راهكار پشتیبانی و مانع زدایی از تولید چیست؟

راهكار پشتیبانی و مانع زدایی از تولید چیست؟

به گزارش لیدی شال در راهکارهایی عرضه شده از جانب مرکز پژوهش های اتاق ایران برای پشتیبانی و مانع زدایی از تولید؛ اصلاح سیستم انگیزشی به نفع تولید و بهبود محیط کسب و کار از الزامات اصلی حمایتی برشمرده شده است.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، مرکز پژوهش های اتاق ایران جدید ترین گزارش خویش را با عنوان «تولید؛ پشتیبانی ها و مانع زدایی ها: الزامات و راهکارها» منتشر نمود.
در مقدمه این گزارش آمده است: انتخاب شعار سال تحت عنوان «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» از میان سایر اولویت های موجود کشور در سال ۱۴۰۰ که در واقع آنرا باید ادامه شعار «جهش تولید» و «رونق تولید» در دو سال قبل دانست، علاوه بر آنکه به لزوم توجه مضاعف مسؤلان و مقامات دستگاههای اجرایی و قانون گزاری به ارتقای ظرفیت های تولیدی کشور بعنوان تنها علاج گذر از شرایط خطیر کنونی اشاره دارد، گویای آن می باشد که سیاست گذاری برای بهبود ظرفیت های تولیدی و سرمایه گذاری، بدون رفع موانع و چالش های این بخش و پیگیری برنامه های حمایتی هدفمند، موفقیت آمیز نخواهد بود.
مرکز پژوهش های اتاق ایران در این گزارش با مبحث الزامات و راهکارهای تحقق بخشی به شعار سال، «اولویت بندی موانع پیش روی تولید و هدف گذاری برای رفع مهم ترین آنها»، «اصلاح سیستم انگیزشی به نفع تولید»، «بهبود محیط کسب وکار»، «ثبات بخشی به اقتصاد و ارتقای سطح اعتماد فعالان بخش خصوصی به حاکمیت»، «تعیین بخش ها و صنایع حائز اولویت برای دریافت انواع حمایت ها»، «تغییر در سیاست های مدیریت واردات و توسعه صادرات» و «برقراری تعامل سازنده با جهان و عضویت در معاهدات بین المللی» بعنوان مهم ترین الزامات تحقق بخشی به شعار سال بر شمرده است.
در این گزارش با استفاده از دو شاخص «سهولت انجام کسب وکار» و «شاخص پایش محیط کسب وکار»، این نتیجه حاصل شده است که «عدم ثبات و پیشبینی پذیری اقتصاد کشور» و «ناهماهنگی و ناکارایی در سیاست گذاری ها» دو مانع اصلی پیش روی کسب و کارها استذکه با مخدوش کردن چشم انداز پیش روی کسب و کارها، امکان برنامه ریزی بلندمدت را از آنها سلب کرده است. بعضی از فعالیتهای تولیدی و مولد اقتصادی را به ورطه تعطیلی کشانده و برخی دیگر را به تولید زیر ظرفیت بهینه سوق داده است.
در ادامه گزارش آمده است: در این محیط کسب و کار بی ثبات که با تعدد قوانین و مقررات پیچیده و بعضاً متناقض، فرآیندهای اداری طولانی و تعدد دستگاههای تصمیم گیری مواجه می باشد، نه تنها خیلی از مسائل پیش روی کسب و کارها همچون در «شروع کسب وکار»، «اخذ اعتبار و تأمین مالی از بانک ها»، «پرداخت مالیات»، «تجارت فرامرزی»، «الزام آور بودن اجرای قراردادها» و «حل مسائل ورشکستگی و پرداخت دیون» تشدید شده است، بلکه چالش هایی نظیر «فساد اداری»، «نفوذ و تبانی در معاملات ادارات» و «جذابیت یافتن فعالیتهای غیرمولد» گسترش بیش ازپیش یافته اند و از این طریق هم موانع و چالش های عدیده ای پیش روی فعالان اقتصادی و بخش های تولیدی و مولد اقتصادی کشور قرار گرفته است.
در این گزارش، با عنایت به الزامات تحقق بخشی به شعار سال و اهم موانع برشمرده پیش روی تولید و سرمایه گذاری، مجموعه پیشنهادهای عملیاتی اتاق ایران به منظور «بهبود محیط کسب کار» و «حمایت عملیاتی از اکوسیستم سرمایه گذاری مولد» در جهت تحقق بخشی به شعار سال عرضه شده است.
متن کامل گزارش را از اینجا بخوانید.



1400/01/23
19:32:51
5.0 / 5
977
تگهای خبر: اقتصادی , تجارت , خصوصی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal