اظهارات موافقان و مخالفان طرح اصلاح قانون تضمین خرید محصولات كشاورزی

اظهارات موافقان و مخالفان طرح اصلاح قانون تضمین خرید محصولات كشاورزی

لیدی شال: مخالفان طرح اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی كشاورزی تاكید داشتند كه در این عرصه خلأ قانونی وجود نداشته و آنچه كه امروز كشاورزان را با مشكل روبرو كرده است افزایش قیمت نهاده ها و واردات بی رویه است اما موافقان تاكید نمودند كه در حوزه تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات كشاورزی حالا به نظر كشاورزان و وزیر جهاد كشاورزی توجه نشده و شورای اقتصاد به درستی قانون را اجرایی نمی نماید.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس کلیات طرح دو فوریتی اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را بررسی و آنرا به تصویب رساندند.
اظهارات موافقان و مخالفان با کلیات این طرح به شرح زیر است:
علیرضا سلیمی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: ما نیز دغدغه تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی را داریم اما باید دید که آیا واقعا در این عرصه خلأ قانونی وجود دارد و یا قانون نیاز به اصلاح دارد یا در حوزه اجرا دولت بر مغایر با قانون عمل کرده است.
وی اظهار داشت: ما در زمینه تعیین قیمت خرید تضمینی قانون داشته اما شورای اقتصاد قانون را اجرایی نکرده است. حالا باید پرسید که آیا باردیگر نیاز به قانونگذاری وجود دارد یا اینکه در حوزه نظارت مجلس باید قویتر عمل کند. از طرف دیگر در این طرح تمام اختیارات به یک فرد داده شده است و کشاورزانی که در شورای تعیین قیمت حضور می یابند باید مورد تایید وزیر باشند.
سید سلمان ذاکر در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: بنده به بعضی از مواردی که آقای سلیمی در مخالفت خود مطرح نمودند اعتقاد دارم. اما زمانی که به بند بند این طرح دو فوریتی نگاه می کنم کمی امیدواری وجود دارد و در این طرح تکرار مکررات صورت نگرفته است. درست است که ما در بخش اجرایی نیز مشکل داریم اما در این طرح توجه ویژه ای به کشاورزان شده و در شورای تعیین قیمت خرید تضمینی کشاورزان و شوراهای صنفی که نماینده کشاورزان هستند حضور دارند. همین طور در این طرح به سیاست های اجرایی در حوزه صادرات و واردات محصولات کشاورزی نیز توجه شده است.
رحمت الله نوروزی در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: بنده با اصل دو فوریتی این طرح موافق هستم اما امروز کشاورزان با مشکلات اساسی در حوزه تامین نهاده های کشاورزی روبرو بوده و باید به دغدغه کشاورزان توجه گردد. از نظر بنده در تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی نباید فضای دولت حاکم باشد. بلکه باید از اتاق بازرگانی که یک بخش حقوقی است و نماینده همه کشاورزان نیز می باشد و همین طور بنیاد علمی گندم کاران نیز استفاده گردد. از طرف دیگر قیمت محصولات باید بر حسب قیمت جهانی تعیین شود به صورتی که تنها وزیر و دولت در تعیین قیمت اثرگذار نباشد.
غلامرضا نوری قزلجه در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: این طرح می تواند بارقه امیدی در دل کشاورزان به وجود آورده و با وجود مشکلات موجود کشاورزان را به کشت محصولات سوق دهد. باتوجه به اشکالات موجود در این طرح بنده ابتدا مخالف آن بودم اما حالا اصلاحاتی در این طرح صورت گرفته که بنده با آن موافق هستم. یکی از اصلاحات مهم این طرح این است که قبلا نظر شورای تعیین قیمت باید به هیات دولت می رفت و هیات دولت آنرا تصویب می کرد اما حالا شورای دیده شده در این طرح می تواند قیمت نهایی را تعیین کند و این طرح در راه درستی حرکت کرده و در ترکیب شورا نیز تشکل ها و نمایندگان کشاورزان نیز حضور خواهند داشت.
جبار کوچکی نژاد در مخالفت با کلیات این طرح بیان کرد: در این طرح شورای اقتصاد را که در قانون فعلی دیده شده پایین آورده و وزیر کشاورزی را محور قرار داده اند. از طرف دیگر در حوزه واردات و صادرات محصولات کشاورزی نیز قانون را تغییر دادند. حالا نیز سوال این است که آیا امروز کشاورزان به قیمت تضمینی خرید محصولات معترض هستند یا واردات و قاچاق محصولات کشاورزی امروز ما بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن برنج در کشور ساخته و مصرف ما سه میلیون تن می باشد اما واردات برنج کشاورزان را با مشکل روبرو کرده است. امروز مشکل کشاورزان ما وارداتی است که توسط مافیاها و به کمک دوستانشان در وزارتخانه ها صورت می گیرد. مجلس باید به این موضع ورود کند.
محمد جواد عسگری در موافقت با کلیات این طرح بیان کرد: امسال سال جهش تولید نامگذاری شده است و امروز دنیا به دنبال امنیت غذایی است و ما ظرفیت ارزشمندی در این عرصه داریم. دولت موظف است از حقوق همه اقشار جامعه حمایت کند و تعیین قیمت تضمینی خرید محصولات هم ابزاری برای پشتیبانی از بخش کشاورزی بوده و هم امنیت غذایی را برای کشور به ارمغان می آورد. اگر از تولید محصولات کشاورزی با این ابزار حمایت نکنیم اساسا به اقتصاد مقاومتی و جهش و رونق تولید نخواهیم رسید. باید از محصولات راهبردی حمایت شود. باید هزینه های کاشت، داشت و برداشت کشاورزان با قیمت مناسب و در موعد مقرر پرداخت گردد. باید برنامه ریزی صحیحی برای خرید تضمینی محصولات صورت گیرد. امروز قیمت ها بسیار پایین بوده و هزینه نهاده ها بسیار بالا است. این طرح می تواند به تعیین قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی سامان دهد.




منبع:

1399/06/26
14:24:09
5.0 / 5
1906
تگهای خبر: اتاق بازرگانی , امنیت , بازرگانی , تضمین
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal