تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۰
به گزارش لیدی شال رئیس سازمان شیلات كشور اظهار داشت: به دنبال امضای پروتكل حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده آبی دریای خزر كه با حضور پنج كشور حاشیه دریای خزر انجام شد، كشورها توافق كردند كه ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در سال ۲۰۲۰ تداوم یابد و فقط برای موارد بازسازی ذخایر و كارهای تحقیقاتی مجاز به صید این نوع ماهی باشند.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، نبی الله خون میرزایی در جمع خبرنگاران و در حاشیه اختتامیه سومین اجلاس كمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده آبی دریای خزر و مدیریت ذخایر مشترك منابع، اظهار نمود: در تداوم موافقتنامه ها و تفاهمنامه های قبلی، سومین اجلاس كمیسیون مشترك پنج كشور حاشیه دریای خزر (ایران، روسیه، تركمنستان، آذربایجان، قزاقستان) در زمینه حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده آبی دریای خزر با حضور هیات های چهار كشور همسایه و به میزبانی هیات جمهوری اسلامی ایران از تاریخ دوم دی ماه تا امروز تشكیل شد و به امضای پروتكل نهایی منجر گردید.
وی افزود: برپایه این پروتكل هیات های كشورهای شركت كننده در این اجلاس توافق كردند كه ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری را برای سال ۲۰۲۰ تداوم دهند و فقط برای موارد بازسازی ذخایر و كارهای تحقیقاتی مجاز به صید باشند. همینطور یك كارگروه آبزی پروری مورد توافق قرار گرفت كه به مباحث علمی فیمابین بپردازد و كار علمی مشترك را برای اجلاس های بعدی تنظیم كند.
رئیس سازمان شیلات كشور افزود: پنج كشور با هم توافق كردند كه پیش نویس پروتكل مبارزه با صید غیرمجاز را برای جلسه كارشناسی آینده در عشق آباد تركمنستان با هم تنظیم و تدوین كنند و در این حوزه توافق جمعی حاصل شد و مقرر شد كه با عنایت به اینكه مصوبات كلی كمیسیون ها باید با اجماع پنج كشور باشد، تلاش شود كه دیدگاه های علمی مشتركی نسبت به همدیگر پیدا كنند و كارها با توافق و مطابق عرف گذشته پیش رود.
خون میرزایی خاطرنشان كرد: وضعیت ماهیان خاویاری برای پنج كشور همسایه نگران كننده بود و هم اكنون چون صید تجاری ممنوع می باشد، وضعیت ذخایر در حاشیه پنج كشور یكسان نیست، كشورها در حال بررسی ذخایر و بازسازی هستند. همینطور جدول تنظیمی تعهدات و سهمیه های كشورها برای بازسازی، مجدد مورد به روزرسانی قرار گرفت و برنامه سال ۲۰۲۰ مشخص شد.
وی همینطور به وضعیت ماهی های كیلكا هم اشاره نمود و اظهار داشت: برنامه صید كیلكا ماهی (ماهی استخوانی) هم در دریای خزر مورد تصویب كشورها در اجلاس قرار گرفت و همكاری ها مطابق با عرف این جلسات و اجلاس ها تداوم پیدا خواهد نمود. این نوع ماهی دسته ای از ماهیان خاص دریای خزر هستند كه در سواحل بعضی از كشورها همچون سواحل ایران وجود دارد و از آنها بهره برداری تجاری صورت می گیرد كه در مصوبات و پروتكل سال تنظیم شده هم مقرر شد كه سهمیه صید ماهیان كیلكا برای سال ۲۰۲۰ برای ایران محفوظ بمانند و تداوم پیدا كند.
منبع: لیدی شال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب