گزارش لیدی شال به نقل از مهر

تبادل اطلاعات گمرك با سامانه تجارت همچنان ناپایدار، گمرك: طبیعی است

تبادل اطلاعات گمرك با سامانه تجارت همچنان ناپایدار، گمرك: طبیعی است

به گزارش لیدی شال باآنكه ستاد مبارزه با قاچاق، گمرك رامقصر ناپایداری تبادل اطلاعات میان سامانه امور گمركی و سامانه جامع تجارت اعلام می كنداما رئیس گمرك، وجود اختلال در این سامانه را همچنان امری طبیعی می داند.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، یكی از علل قاچاق از مبادی رسمی سوءاستفاده متخلفان از خلاءهای فرایندی در تجارت كشور است، به این صورت كه با عرضه اطلاعات متناقض به دستگاه های دخیل در فرآیند تجارت یا عرضه اسناد جعلی به آنها، مبادرت به ورود غیر قانونی كالا می كنند.
برای از بین بردن این خلأ، در دی ماه سال ۱۳۹۲ قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز در چارچوب ۷۷ ماده بعد از ۲ سال بررسی مفصل توسط نمایندگان مجلس تصویب و به دولت ابلاغ گردید.
پس از ابلاغ، با وجود اینكه كارشناسان و تولیدكنندگان بر لزوم اجرای هر چه سریع تر این قانون تاكید می كردند، اما تیم اقتصادی دولت یازدهم تمایل چندانی به اجرای این قانون نداشت و وزرای راه، اقتصاد و صنعت به صورت جداگانه مخالفت خویش را اعلام می كردند كه در نهایت دولت هم تصمیم به اصلاح این قانون گرفت و بعد از دو سال از ابلاغ قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز در آبان ماه سال ۱۳۹۴، اصلاحیه بعضی از بندهای این قانون را به تصویب مجلس رساند كه در این بین بند الف ماده ۶ قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز، ماده ۳ آیین نامه مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق و تبصره ۵ آن، ماده ۳۲ آیین نامه مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق و ماده ۳۵ آیین نامه مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق به ضرورت اتصال سامانه جامع تجارت به سامانه جامع امور گمركی تاكید دارد.
عدم اتصال سامانه جامع گمركی به سامانه جامع تجارت، یكی از خلاء هایی بود كه مورد سوءاستفاده قاچاقچیان قرار می گرفت، ازاین رو بعد از گذشت نزدیك به ۳ سال از اصلاح قانون، شهریور سال قبل وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت مبادرت به امضای توافقنامه ای جهت اجرای این قانون كردند تا از این طریق دیگر بهانه ای برای عدم عرضه اطلاعات باقی نماند.
با این حال با گذشت نزدیك به یك سال و ایجاد بستر تبادل اطلاعات و پیاده سازی وب سرویس هایی اما همچنان اتصال این دو سامانه به یكدیگر با مشكل مواجه می باشد، بگونه ای كه به قول سخنگوی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز نمی توان از اطلاعات عرضه شده از جانب گمرك، بهره برد.
دهقانی نیا: سومین زمانبندی گمرك برای پایداری تبادل اطلاعات
در این راستا حمیدرضا دهقانی نیا در گفت و گو با خبرنگار مهر، تصریح كرد: هم اكنون از بستر تبادل اطلاعاتی كه ایجاد شده، با امضای الكترونیك كارهای مربوط به سامانه امور گمركی با سامانه جامع تجارت در حال انجام می باشد.
سخنگوی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق و كالا ارز اضافه كرد: ما با حضور كارشناسان وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرك به اندازه ۲۵۰ نفر ساعت وقت گذاشتیم و به یك توافق ۲۱ بندی رسیدیم كه هم اكنون كار در قالب این بندها جلو می رود.
وی افزود: بر مبنای كه این بندها كه به تأیید و تصویب دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی رسیده است، وب سرویس ها فعال و چند وب سرویس به مرحله اجرا و تبادل اطلاعات رسیده است.
دهقانی نیا اضافه كرد: مشكلی كه از سوی گمرك وجود دارد این است كه وب سرویس های عرضه شده از جانب این سازمان با وجود گذشت زمانبدی، پایدار نشده است.
وی افزود: انتظار ما این بود كه تا این تاریخ زمانبندی گمرك رعایت و سرویس گمرك پایدار شده باشد.
این مقام مسئول اظهار داشت: تا زمانی كه تبادل اطلاعات پایدار نشود، داده های كه به صورت غیرپایدار از گمرك دریافت می شود كارایی نخواهند داشت.
دهقانی نیا تصریح كرد: تابحال دو بار زمانبدی برای پایدار تبادل اطلاعات انجام شده و برای بار سوم به گمرك فرصت داده شد تا این پایداری را ایجاد كند.
وی تصریح كرد: سرویس تبادل اطلاعات باید از جانب گمرك پایدار شود كه به هیچ وجه كار سختی هم نیست.
میراشرفی: ناپایداری تبادل اطلاعات طبیعی است
این در حالیست كه مهدی میراشرفی رئیس كل گمرك ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر ناپایداری تبادل اطلاعات را امری طبیعی عنوان نمود و اظهار داشت: به علت بالا بودن تعداد تراكنش ها مشكل ناپایداری و قطعی های پیاپی تبادل اطلاعات امری طبیعی است.
وی اضافه كرد: گمرك ایران همواره در بحث الكترونیك كردن پیشرو بوده است چونكه این سازمان زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی و جزئی از بیتا است ازاین رو طبق مقررات باید الكترونیكی كردن امور را در اولویت خود قرار دهیم.
میراشرفی خاطرنشان كرد: ما به بیشتر از ۲۰ سازمان كه در امر تجارت دخیل هستند، لینك هستیم و تعداد تراكنش های بسیار بالایی بین سامانه های گمرك و این سازمان ها صورت می گیرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه كرد: بالا بودن میزان تراكنش ها، منجر به بروز اختلال در شبكه ها می شود و این مورد امری طبیعی است، اما با عنایت به اینكه این سازمان ها به گمرك وصل هستند و ذی نفع هم از درگاه گمرك وارد می شود، تمام تقصیرها را متوجه گمرك می داند.
وی افزود: در صورت مانیتور سامانه ها متوجه می شویم كه آنها هم همچون سامانه گمرك، گاهی با كندی پیش می روند و یا به مشكل بر می خورند.

1398/05/01
17:47:41
5.0 / 5
5091
تگهای خبر: اقتصادی , تجارت , طلا , قاچاق
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal