مشاور اقتصادی رئیس جمهور در گزارش لیدی شال تشریح كرد؛
چشم انداز اقتصاد ایران در وضعیت جنگ
به گزارش لیدی شال، مشاور اقتصادی رئیس جمهوری چشم انداز اقتصاد ایران در وضعیت جنگ را تاب آور و درآمدهای ارزی را رو به رشد توصیف کرد.
معصومه آقاپور، مشاور اقتصادی رییس جمهور، در گفتگو با خبرنگار مهر درباب چشم انداز اقتصادی ایران در شرایط تنش های نظامی و تحریم های گسترده، تاکید کرد که تجربه ۴۷ ساله ایران در دور زدن تحریمها و اتکا بر اقتصاد مقاومتی، سبب شده تا توطئه های دشمن برای فروپاشی اقتصادی کشور در اثر طولانی شدن جنگ، به «خیالی خام و باطل» تبدیل گردد.
تاب آوری ملی؛ میراثی از جنگ رمضان
آقاپور در جواب پرسش خبرنگار مهر در رابطه با چشم انداز اقتصاد ایران در صورت تداوم درگیری ها و امید دشمنان به فروپاشی اقتصادی کشور، گفت: «تجربه ما در جنگ رمضان به دنیا ثابت کرد که تاب آوری، ایستادگی و همدلی مردم ایران در برخورد با بحران ها مثال زدنی است. آنهایی که تصور می کنند می توانند با راه انداختن یک جنگ فرسایشی، اقتصاد ما را به زانو درآورند، گرفتار خوش بینی های واهی هستند. ما طی چهار دهه گذشته آموخته ایم که چه طور تحریمها را دور بزنیم و با تمرکز بر اقتصاد مقاومتی و خودکفایی، ان شاءالله سرفراز از این مسیر عبور خواهیم کرد.»
درآمدهای نفتی و رویارویی با محاصره دریایی
وی در مورد وضعیت درآمدهای نفتی کشور در شرایط فعلی اشاره نمود که روند این درآمدها نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: «هرچند جزئیات دقیق این درآمدها در سطح دولت بررسی می شود، اما اطمینان می دهم که این منابع رو به رشد است و صددرصد آن صرف معیشت مردم خواهد شد.»
مشاور اقتصادی رئیس جمهوری در ارتباط با احتمال اعمال محاصره دریایی و تأثیر آن بر صادرات نفت، ضمن اشاره به محرمانه بودن برخی تصمیمات استراتژیک، تصریح کرد: «تصمیمات در این زمینه در سطوح عالی اتخاذ می شود و اطلاعات آن جایز به انتشار نیست؛ اما مردم نباید نگران باشند. تدابیر لازم از پیش اندیشیده شده و تجربه ۴۷ ساله ما در رویارویی با تحریمها، کمک می نماید تا این پیچ خطرناک را هم به سلامت طی نماییم.»
پیروزی در جنگ؛ تلفیقی از قدرت نظامی و تخصص اقتصادی
آقاپور در پاسخ به این سؤال که ایران تا چه زمانی توان ادامه جنگ را دارد، بیان کرد: «ما با تاکید بر شهرهای موشکی، تخصص نخبگان و قدرت نظامی متکی به خود، پیروز این میدان خواهیم بود. هر اندازه دشمن بخواهد این مسیر را ادامه دهد، ما هم با اراده ای راسخ در مقابل آن خواهیم بود.»
بورس؛ نوسانات محدود برای کف سازی و رشد پایدار
در قسمت دیگری از این گفتگو، وی در مورد وضع بازار سرمایه و انتقاداتی که رشد اخیر بورس را «بی قواره» می دانستند، توضیح داد: «بورس هم اکنون تمام ریسک ها را ارزیابی کرده است. فراز و نشیب های اخیر در واقع نوساناتی محدود برای کف سازی بازار بوده تا زیرساخت های رشد پایدار شکل بگیرد.»
وی همین طور در مورد روند عرضه اولیه شرکت ها هم اشاره کرد: «برای پیشگیری از ایجاد شوک عرضه در بازار، عرضه اولیه ها به شکل برنامه ریزی شده به انجام می رسد. اطمینان داشته باشید با برنامه های زمان بندی شده برای IPO کردن شرکت ها و معرفی بازار سرمایه به بخش صنعت و تولید، سرعت رشد و جذب سرمایه در این زمینه افزایش خواهد یافت.»
خلاصه اینکه در قسمت دیگری از این گفتگو، وی در مورد وضع بازار سرمایه و انتقاداتی که رشد اخیر بورس را بی قواره می دانستند، توضیح داد: بورس هم اینک تمام ریسک ها را ارزیابی کرده است. وی همینطور در مورد روند عرضه اولیه شرکت ها هم اشاره کرد: برای جلوگیری از ایجاد شوک عرضه در بازار، عرضه اولیه ها بشکل برنامه ریزی شده به انجام می رسد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب