اتصال به فیبر نوری در صدر برنامه های دولت

اتصال به فیبر نوری در صدر برنامه های دولت

لیدی شال: طرح فیبر نوری منازل و کسب وکارها که مهم ترین پروژه ارتباطی کشور شمرده می شود، طبق گفته مسئولان در دولت چهاردهم با بازبینی هایی ادامه پیدا می کند اما باید نگاه مبتنی بر ایجاد پوشش را به نگاه مبتنی بر اتصال تغییر داد.



به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارها، اقدام بزرگی بود که در صورت ادامه می تواند مسئله ارتباطات کشور را بصورت اساسی و ریشه ای تا چند دهه آینده حل کند. بااینکه این پروژه از ابتدا تا تا حالا مسیر پر فراز و نشیبی را را پشت سر گذاشت اما با پیگیری و همراهی های همه جانبه، مسائل و مشکلاتش حل شده و می توان اظهار داشت که به نقطه مطلوبی رسیده است.

براساس آمار اعلام شده ۷۲۰ شهر مجوز حفاری گرفته اند و در ۳۵۰ شهر عملیات عمرانی شروع شده و در دو سال قبل بالاتر از ۱۴ هزار کیلومتر حفاری و داکت گذاری شده که درنهایت ۸ میلیون خانوار تا حالا تحت پوشش قرار گفته اند.

اگرچه ایجاد پوشش فیبرنوری در این پروژه از اهمیت بسیاری برخوردارست اما مهم ترین مسئله اتصال است تا مردم تأثیرات این فناوری را احساس کنند که بر طبق رسمی میزان اتصال در طول این مدت عدد زیادی نیست و دلیل آن می تواند تمرکز دولت قبل بر بحث پوشش دانست.

باوجود آنکه از شروع شروع به کار به دولت چهاردهم مسئولان کم و بیش درباره ی روند اجرای این پروژه توضیح داده اند، اما همچنان سوال و ابهام درباره ی چگونگی ادامه این پروژه وجود دارد.

با نگاهی به برنامه هفتم توسعه می توان فهمید که ماده و بخش مختلفی به این پروژه اختصاص پیدا کرده و مهم ترین تاکید این برنامه بر بحث اتصال است و آنگونه که مسئولان اعلام نموده اند اولویت در دولت چهاردهم بحث اتصال خواهد بود.

سیدمحمد رضوی زاده - رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات - در این زمینه گفته است طبق تاکید وزارت ارتباطات این پروژه همچنان در اولویت است اما نیازمند بازبینی در راه اجرا با تمرکز بر اتصال بجای پوشش است. در این پروژه قرار شد طی چهار سال عقب ماندگی ها را جبران شود تا حدی که دسترسی باکیفیت بوسیله فیبر برای مردم کشور برقرار شود.

به گفته این مقام مسئول طبق آخرین آمار، هشت میلیون و صد پورت دسترسی به وجود آمده است، اما در بحث اتصال، استفاده و استقبال از جانب مشترک نهایی تنها ششصد هزار مشترک متصل هستند و این اختلاف زیاد شده است؛ در وزارت ارتباطات این مساله و چالش به پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات سپرده و قرار شد که پروژه تحقیقاتی در این خصوص صورت گیرد.

مسئله ای که بتازگی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعت به آن اشاره و تاکید کرده است پروژه فیبرنوری علاوه بر این که تکلیف قانونی می باشد، به آن اعتقاد دارند و در دولت چهاردهم در دستور کار خواهد بود، بااینکه بصورت طبیعی تغییراتی در پروژه ها ایجاد شود، اما اصل ماجرا ادامه پیدا می کند.

هاشمی تصریح کرده است در پروژه توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر نوری هزینه های زیادی شده و در آینده هم خواهد شد و اگر این پروژه مورد استفاده عموم مردم قرار نگیرد، مدیون خواهیم شد؛ بدین سبب باید نگاه مبتنی بر ایجاد «پوشش» را به نگاه مبتنی بر «اتصال» تغییر داد.

همچنین پروژه فیبرنوری در کنار مزیت های فراوانی که دارد می تواند تأثیر بسیاری بر کاهش سرقت تجهیزات مخابراتی داشته باشد؛ به عبارتی فیبرنوری می تواند تا ۵۰ درصد سرقت تجهیزات و کابل های مخابراتی را کم کند. در بخش های روستایی که سرقت تجهیزات زیاد بود، استفاده از فیبرنوری اعمال شده است؛ بااینکه باز هم در ایام اول سرقت وجود داشت اما حالا که سارقان فهمیدند این کار برایشان درآمدی ندارد و آمار سرقت کاهش پیدا کرده است.

با این تفاسیر مسئولان و کارشناسان تاکید می کنند یکی از مسائلی که هر پروژه همچون پروژه فیبرنوری را پیش می برد، خوش نامی است و مردم باید از آن احساس رضایت کنند؛ مسئله ای که رییس جمهور هم بارها به آن اشاره نموده است.




منبع:

1403/09/09
11:12:00
5.0 / 5
34
تگهای خبر: طلا , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal