تورم مواد غذایی به کمترین رقم ۴ سال اخیر کاهش یافت

تورم مواد غذایی به کمترین رقم ۴ سال اخیر کاهش یافت

لیدی شال: طبق گزارش مرکز آمار در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال قبل (تورم نقطه به نقطه) به 22.7 درصد رسید که تقریباً در 4 سال اخیر کمترین رقم است.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، تورم نقطه به نقطه مواد غذایی در ماه های پایانی دولت گذشته با وجود اختصاص میلیاردها دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی، بالای ۶۰ درصد بود.
با آغاز به کار دولت سیزدهم تورم مواد غذایی حدود ۲۰ واحد درصد کم شد اما از اوایل سال ۱۴۰۱ به سبب حذف سیاست رانت های ارز ۴۲۰۰ تومانی، نرخ تورم مواد غذایی افزایشی شد که البته دولت با پرداخت یارانه های ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی توانست بخش زیادی از آن افزایش هزینه ها را جبران کند.
به همین دلیل بود که شاخص ضریب جینی که مؤید فاصله درآمدی بین دهک ها در کشور است در سال ۱۴۰۱ بهتر شد که بیان کننده افزایش قدرت خرید اقشار کم درآمد با دریافت یارانه های جدید با وجود افزایش قیمت مواد غذایی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود.
از خرداد ۱۴۰۲ تورم نقطه به نقطه مواد غذایی با کاهش حدود ۳۰ واحد درصدی مواجه گردید که ناشی از تخلیه تورمی بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و از آن پس تورم مواد غذایی به زیر ۴۰ درصد رسید و در سه ماه اخیر هم به کمتر از ۳۰ درصد کم شده است.
در اردیبهشت امسال هم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی به ۲۲.۷ درصد کم شده که کمترین رقم این شاخص در حدود ۴ سال اخیر است.
بر این اساس با ادامه کاهش متوالی تورم مواد غذایی از یک سو و ادامه پرداخت یارانه های نقدی و کالابرگ از طرف دیگر، طبیعی است که قدرت خرید اقشار متوسط و کم درآمد بهتر شده و شاخص ضریب جینی نیز همچنان کمتر شود که نشانه اثرگذاری سیاست های اقتصادی دولت سیزدهم در بهبود عدالت درآمدی در جامعه است.

1403/03/05
15:33:18
5.0 / 5
420
تگهای خبر: اقتصادی , قیمت , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
لیدی شال LadyShal