فعالیت حدود ۴۵ درصد شاغلین استان مرکزی در بخش صنعت

فعالیت حدود ۴۵ درصد شاغلین استان مرکزی در بخش صنعت

مرکزی مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: در سطح استان مرکزی حدود ۴۵ درصد از شاغلین در بخش صنعت فعالیت دارند.



جمشید امیدی روز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت در نشست نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با نمایندگان تشکل های کارگری استان مرکزی اظهار نمود: ۴۴.۹ شاغلین استان در بخش صنعت و ۳۹ درصد در بخش خدمات و ۱۶.۱ در بخش کشاورزی فعالیت دارند.

وی اضافه کرد: سال ۹۶ بالغ بر ۴۲۵ هزار نفر شاغل در استان وجود داشت، این آمار در سال ۹۹ به ۳۸۰ هزار و ۶۵۰ نفر رسید که نشان از کاهش ۴۵ هزار نفر فرصت شغلی دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی خاطرنشان کرد: در مجموع، ۲۷۷ تشکل کارفرمایی و کارگری در استان وجود دارد که از این تعداد ۴۵ شورای اسلامی کار، ۳۵ انجمن صنفی کارگری، ۱۳۰ نماینده کارگران، ۳۶ انجمن کارگری، ۴۹ انجمن صنفی کارفرمایی، ۳ انجمن صنفی کارگران، ۱۰ کانون کارگری بازنشسته شهرستانی و یک کانون استانی هستند.

امیدی بیان نمود: استان مرکزی با بیشتر از ۲۶۰۰ واحد صنعتی بعنوان چهارمین قطب صنعتی با اشتغال زایی ۲۲۴ هزار و ۴۰۳ بیمه شده الزامی از استانهای کارگری به حساب می آید.

مافیا، مدیر فاسد دولتی است

یعقوبی، عضو شورای اسلامی شرکت آلومینیوم سازی ایران هم در این جلسه اظهار داشت: سوءاستفاده گران و تاجرنماها ضربه محکمی به کارگران و تولید وارد کرده اند که انتظار داریم برخورد تلافی جویانه با این افراد صورت گیرد. مردم در التهاب قرار گرفته اند و بوی خوبی از این شرایط به مشام نمی رسد.

وی اضافه کرد: امنیت شغلی کارگران نز یکی از اشکالات اساسی در این حوزه می باشد که مسئولین باید در این خصوص اقدام لازم را انجام دهند، ما در جامعه داد می زنیم و انتظار داریم نمایندگان در مورد تبصره ۲ ماده ۷، مطالبات کارگران را پیگیری کنند.

یعقوبی به ضرورت بازپرداخت دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی و توجه به خصوصی سازی و بومی سازی بعنوان یکی دیگر از خواسته های کارگران اشاره نمود.

وی اضافه کرد: مافیایی در دولت وجود ندارد بلکه مافیا همان مدیران فاسد هستند که اجازه برخی کارها را نمی دهند.

قلعه نویی، رئیس شورای اسلامی کار واگن پارس هم در این جلسه اضافه کرد: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه کارگری امنیت شغلی است، نباید یکسری شرکت ها که کارشان استمرار دارد قرارداد یک ماهه یا دوماهه ببندند، باید قانونی برای استخدام دائم کارگران باشد.

وی بیان نمود: در ارتباط با کسانی که عضو شوراهای اسلامی کار می شوند هم ضعف قانونی وجود دارد که باید مورد توجه مسؤلان مربوطه قرار گیرد.

قلعه نویی بیان نمود: در اراک واگذاری صنایع به افرادی صورت می گیرد که اهلیت ندارند، خوشبختانه واگن پارس به مپنا واگذار شده اما انتظار می رود این سهامداران برای سرمایه گذاری بیشتر توجه گردد.

وی افزود: واردات بی رویه از دیگر مشکلات است بطوریکه هم اکنون قراردادی در خصوص واردات لوکوموتیودر حال انعقاد است که باید از این واردات بی رویه هم جلوگیری شود.

محمدرضا نظام آبادی، رئیس شورای کار ماشین سازی اراک هم اضافه کرد: مهم ترین مبحث مطرح امنیت شغلی است که کارگران را آزار می دهد، قراردادهای کوتاه مدت حربه ای در دست مدیران شده که کارگران از این مهم رنج می برند.

وی افزود: انتظار داریم نمایندگان مجلس مطالبات کارگران را پیگیری کنند.

بیات، رئیس شورای اسلامی کار کمباین سازی هم به معافیت مالیاتی برای حداقل دستمزد، افزایش مزد کارگر، پشتیبانی از کارفرمایان و کارگران اشاره نمود.

غلامی، نایب رییس شورای اسلامی کار آذرآب همینطور به این که وام یک مسکن موضعی است و درد آذرآب را درمان نمی کند اشاره نمود و اظهار داشت: چاره مشکل آذرآب واگذاری آن به شرکتهای هم راستا و دولتی است. آذرآب یکی از شرکت هایی بود که توسط آمریکا تحریم شد چونکه آذرآب ظرفیت های خوبی در حوزه انرژی و... دارد. در صورتیکه مشکل سهام آذرآب حل شود در این شرکت حدود ۳۵۰۰ نفر نیروی کار می توانند فعالیت داشته باشند.

سلیمانی، رئیس شوری اسلامی کشت و صنعت بهاره لنجابی رئیس شورای اسلامی کار آلومینیوم ایران، ابطحی رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی اراک، شمس دبیر کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان مرکزی هم در این جلسه مطالبی را بیان نمودند.





منبع:

1401/02/16
12:19:02
5.0 / 5
444
تگهای خبر: امنیت , بازنشسته , خدمات , خصوصی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
لیدی شال LadyShal