سوسیس و کالباس ارگانیک یا بدون مواد نگهدارنده، استاندارد نیست
به گزارش لیدی شال طبق اعلام دفتر نظارت بر استاندارد صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و حلال، تولید ˮسوسیس و کالباس ارگانیکˮ یا ˮسوسیس و کالباس بدون مواد نگهدارندهˮ مورد تایید سازمان ملی استاندارد ایران نیست.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، سازمان ملی استاندارد طی اطلاعیه ای ضمن اشاره به این که استاندارد ملی ایران به شماره ۲۳۰۳ با عنوان "سوسیس و کالباس – خصوصیت ها و روش های آزمون " برای محصولات سوسیس و کالباس الزامی بوده تصریح کرد که هیچ تولیدکننده ایی مجاز به تولید و فروش سوسیس و کالباس بدون دریافت نشان استاندارد نیست.
در این اطلاعیه ای همینطور اشاره شده که تولید سوسیس و کالباس مستلزم انجام فرایندهایی مانند بی استخوان کردن گوشت، اختلاط مواد لازم در دستگاه کاتر و تهیه خمیر، پر کردن در پوشش های مناسب، پخت در دستگاه مخصوص، سرد کردن و کنترل کیفیت محصول است و با عنایت به زمانبر بودن این مراحل در هنگام رجوع مشتری مشاهده تمامی مراحل تهیه محصول خریداری شده امکان پذیر نخواهد بود. پس تولیدکنندگان با عنوان "تولید در حضور مشتری" ملزم به جداسازی محل تولید و فروشگاه از هم هستند و عموما" برای این مورد از دیواری شیشه ای استفاده می نمایند تا مشتریان مراحل تولید را ملاحظه کنند. همینطور این گونه واحدهای تولیدی می توانند محصولات خویش را در همان فروشگاه عرضه نموده و اجازه عرضه و فروش آن در محل های دیگر را ندارند.
سازمان ملی استاندارد در ادامه با تکیه بر این که تمام سوسیس و کالباس های ساخته شده در کشور (در کارخانه یا در مغازه) باید دارای نشان استاندارد باشند و از نظر سازمان ملی استاندارد ایران هیچگونه تفاوتی با هم ندارد، خاطرنشان کرده که روی سوسیس و کالباس علاوه بر علامت استاندارد، درج نام و نشان تولید کنند، نوع و میزان گوشت، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، شرایط نگهداری، شماره پروانه ساخت و کد ۱۰ رقمی زیر نشان استاندارد الزامی است.
همینطور شهروندان می توانند کد ۱۰ رقمی زیر نشان استاندارد (درج شده برروی محصول) را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک و از اعتبار و اصالت پروانه علامت استاندارد اطمینان حاصل و در صورت مشاهده هر گونه مغایرت مراتب را به ادارات کل استاندارد استان ها، سامانه ۱۵۱۷ و یا پورتال سازمان به نشانی www.isiri.gov.ir اعلام کنند.
اتهای پیام
منبع: ladyshal.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب