معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه خبر داد

هدف گذاری ۵ میلیارد یورویی برای روابط اقتصادی تهران-مسکو

هدف گذاری ۵ میلیارد یورویی برای روابط اقتصادی تهران-مسکو

لیدی شال: معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه از تلاش دستگاه دیپلماسی برای افزایش مناسبات اقتصادی میان تهران - مسکو به رقمی بیش از پنج میلیارد یورو آگاهی داد.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، مهدی صفری در حاشیه جلسه بررسی آخرین وضع روابط اقتصادی تهران - مسکو اظهار داشت: در این نشست موضوعات مختلفی بررسی گردید که یکی مربوط به کریدور شمال -جنوب بود که مسائل و مشکلات آن بررسی و بر تکمیل بخش های مختلف این کریدور در راه دریای خزر تاکید شد.
وی ادامه داد: یکی از بخش های این کریدور، تکمیل بندر انزلی- کاسپین است که در این راه دو خط آهن به سمت دریای خزر داریم، یکی مربوط به بندر امیرآباد و دیگری در راه انزلی- کاسپین که بندر امیرآباد آماده شده است، اما بندر کاسپین هنوز آماده نیست و از دو ماه پیش فعالیت برای تکمیل آن ادامه دارد.
صفری اظهار داشت: در نشست امروز همین طور درباب استفاده از کشتی های کانتینربر که بتوانند واگن های ما را جابجا کنند، تبادل نظر و نتیجه گیری شد که این کشتی ها را خرید یا اجاره نماییم.

معاون وزیر امورخارجه اضافه کرد: درباره بخش شرق این کریدور نیز که از ترکمنستان و قزاقستان به روسیه می رود، مشکلاتی درباب کمبود واگن مطرح بود که در این زمینه با مقامات ترکمنستان رایزنی کردیم تا راننده های ما بتوانند بوسیله این کشور بارهای شان را تخلیه کنند.
وی اجرای طرح های مشترک مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با روس ها را از دیگر مطالبی برشمرد که در نشست بررسی آخرین وضع روابط اقتصادی تهران- مسکو، مورد پیگیری قرار|گرفت.
صفری اظهار داشت: یکی دیگر از موضوعات مطرح در نشست امروز، اجرای طرح فاینانس هایی است که حدود پنج میلیارد یورو ارزش دارد که یکی مربوط به نیروگاه سیریک و دیگری تقویت دو نیروگاه رامین و گتوند است.
معاون وزیر امورخارجه اضافه کرد: در قالب اجرای این طرح، نیروگاه سیریک فعال شده و بلافاصله تقویت دو نیروگاه رامین و گتوند نیز انجام می شود که ارزش یکی از این طرح ها ۳۸۰ میلیون دلار و دیگری ۲۸۰ میلیون دلار است.

وی اجرای طرح اینچه برون را از دیگر طرح ها برشمرد و افزود: درباب اجرای این قرارداد با روس ها تفاهم کردیم، اما باید تلاش شود که آنرا اجرا نماییم.

صفری اشاره کرد: یکی از با اهمیت ترین مسائل مطرح در نشست امروز موضوع صادرات محصولات کشاورزی ما به روسیه بود که حالا رقم محصولات صادراتی ما به این کشور ۶۷۰ میلیون دلار است و باتوجه به برخی مسائل که اتفاق افتاده است نباید اجازه دهیم این رقم مخدوش شود.
معاون وزیر امور خارجه با اشاره به پیگیری ها درباب آفات محصولات کشاورزی صادراتی ما اظهار داشت: وزارت کشاورزی و سازمان غذا و دارو مکلف شدند که با هماهنگی یکدیگر مسائلی را که روس ها در این خصوص مطرح نمودند، به زودی مرتفع کنند.
ایشان سپس مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما، همکاری در تولید دارو را از دیگر حوزه های ارتباطی تهران - مسکو دانست و اضافه کرد: تولید ما در این حوزه خوب است، اما موانعی برای دریافت مجوز در روسیه وجود دارد که قرار شد پیگیری و آنرا رفع نماییم.
صفری بیش از ۸۰ درصد صادرات کشورمان به روسیه را مربوط به محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: علاوه بر این رقم صادراتی دو طرح فاینانس شده شامل نیروگاه سیریک و اینچه برون به ارزش دو و دو دهم میلیارد یورو و تقویت دو نیروگاه به ارزش حدود ۷۰۰ میلیون یورو قابل محاسبه است که مجموع ارقام به پنج میلیارد یورو افزایش می یابد.




منبع:

1400/09/14
22:34:18
5.0 / 5
647
تگهای خبر: اقتصادی , دستگاه , صادرات , طلا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لیدی شال LadyShal