گزارش لیدی شال؛

ادعایی کذب درباره خزانه

ادعایی کذب درباره خزانه

به گزارش لیدی شال امروز نامه ای منتشر گردید که در آن عنوان شده در ایام پایانی دولت دوازدهم آقای روحانی خطاب به رئیس وقت سازمان برنامه از خالی بودن خزانه سخن گفته است.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، امروز نامه ای منتسب به دفتر رئیس جمهور قبلی منتشر گردید که در آن عنوان شده در ایام پایانی دولت دوازدهم، آقای روحانی خطاب به محمدباقر نوبخت، رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه از «تخلیه»!!! شدن خزانه کشور سخن گفته است.
در سوال برانگیز بودن این نامه همین بس که علاوه بر ادبیاتی عجیب و فقدان مهر محرمانه، نشان داده است گویا رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از وضعیت خزانه آگاه نیست و باید رئیس جمهور وضعیت خزانه را به وی اعلام نماید حال آنکه علی القاعده این رئیس جمهور است که وضعیت خزانه را از رئیس سازمان برنامه و بودجه خود استعلام می گیرد!
در روزهای اخیر این دومین بار است که مکاتبات و گزارشاتی منتسب به «دولت و سازمان برنامه در دولت قبلی» منتشر می شود که یک مرتبه به غلط و برخلاف همه محاسبات و اصول اقتصادی ادعای رسیدن قیمت دلار به چند صدهزار تومان را مطرح می کنند و یک مرتبه برخلاف حقیقت موجود و متناقض با اظهارات مقامات اقتصادی دولت، از خزانه خالی سخن به میان می آورند.
انتشار چنین گزارش ها و نامه هایی آن هم در بحبوحه مذاکرات و در شرایطی که مردم و بخصوص فعالان اقتصادی به برنامه ها و تدابیر اقتصادی دولت رئیسی چشم امید بسته اند و انتظارات تورمی شان قدری تعدیل شده، بسیار تردید برانگیز است و از انگیزه هایی نادرست که قصد ضربه به مصالح ملت و کشور را دارد، حکایت دارد. انگیزه هایی که از طرفی به دنبال ارسال سیگنال ضعف به دشمن برای اعمال تحریم های بیشتر و از سویی به دنبال ناامید کردن مردم و فعالان اقتصادی می باشد.
۸ سال پیش زمانی که دولت آقای روحانی بر مسند قدرت نشست، رئیس جمهور به غلط از خالی بودن خزانه سخن اظهار داشت که تا سال ها به حق مورد انتقاد رسانه ها و اهالی اقتصاد واقع شد، و الان جای بسی تعجب است که بعضی از همان رسانه ها با ذوق زدگی در انتشار نامه مردادماه آقای روحانی از یکدیگر سبقت می گیرند.
به نظر می رسد ضرورت ورود دادستان بعنوان مدعی العموم و هم نهادهای امنیتی و اطلاعاتی برای برخورد با بانیان چنین گزارش های سراسر اشتباهی که تشویش اذهان عمومی، ناامیدی مردم و ارسال پیام ضعف به دشمن را هدف قرار داده است- چه درون دولت و چه برون دولت باشند- ضروری به نظر می آید.
از رئیس جمهور هم انتظار می رود با ناشران این گزارش ها و نامه های سراسر اشتباه اگر درون دولت هستند به شدت برخورد کند که شائبه خالی کردن شانه های مسئولین دولت از زیر بار مسئولیت به بهانه غلط خالی بودن خزانه برطرف شود.
آیا ادعای خالی بودن خزانه از لحاظ اقتصادی درست است؟
در روزهای اخیر خاندوزی، وزیر اقتصاد در صفحه شخصی خود در شبکه های اجتماعی بارها به صراحت اذعان کرد که تأمین بودجه شهریور و مهرماه کل کشور بدون استقراض از بانک مرکزی و در مهرماه حتی بدون فروش اوراق بدهی به نحو مقتضی صورت گرفته است.
به این ترتیب حالا سوال اینجاست در شرایطی که خزانه خالی بوده، چگونه دولت سیزدهم توانسته بودجه نخستین ماه (شهریور) در دوره مدیریت خود در کشور را بدون خلق پایه پولی و بدون ایجاد بدهی تأمین کند؟!




از طرفی سید مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه هم بارها در این روزها از عدم ایجاد پایه پولی جدید و حتی کاهش پایه پولی خبر دادند. بازهم سوال اینجاست که در شرایط تخلیه بودن خزانه، چگونه دولت سیزدهم توانسته بدون استقراض هزینه های بودجه عمومی یک ملت را تأمین کند؟
ضمن این که در کشوری با مختصات اقتصادی و ظرفیت های بزرگ و منحصربه فردی چون ایران اساساً طرح ادعای خالی بودن خزانه هیچ جایگاهی ندارد.
به عنوان مثال بر اساس گزارش دیوان محاسبات دولت سالانه ۱۶۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی معادل نیمی از نقدینگی کشور، یارانه پنهان در کشور توزیع می نماید و یا دارایی های دولت بیشتر از ۱۲ هزار هزار میلیارد تومان یعنی ۳ برابر نقدینگی امروز کشور برآورد می شود، پس ازاین رو طرح ادعای خالی بودن خزانه با دولتی با چنین مختصاتی تناسب ندارد و به جز انگیزه های خسارت آمیز پشت پرده، هیچ احتمال دیگری نمی توان برای این گزارش ها و نامه ها و ادعاهای غلط یافت.

1400/08/05
17:50:31
5.0 / 5
578
تگهای خبر: اقتصادی , امنیت , بانك مركزی , دولتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal