وزیر اقتصاد:

صورت مالی همه شرکت های دولتی منتشر می شود

صورت مالی همه شرکت های دولتی منتشر می شود

به گزارش لیدی شال وزیر امور اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم اظهار داشت: اقتصاد ایران تا کنون از مدیریت هوشمند برخوردار نبوده است.



به گزارش لیدی شال به نقل از صدا و سیما، احسان خاندوزی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اضافه کرد: مشکلات اقتصادی فعلی گواه آنست که اقتصاد کشور به طور هوشمند مدیریت نشده و اساساً میز مدیریت اقتصادی هوشمند در اقتصادی کشور نداریم که از حالا بتوانیم در مورد روند ماه های آتی اقتصاد ایران برنامه ریزی نماییم.
او افزود: اطلاعات اقتصادی فعالان اقتصادی که نیازمند کمک و حمایت دولت دارند فرارهای مالیاتی که نیازمند جلوگیری از آنهاست و اصلاحاتی که باید در نظام مالی و مالیاتی کشور صورت پذیرد گرفتار در هم ریختگی و از ریخت افتادگی و بی قوارگی است که ثمره این بی قواره گی این است که بازارهای خرید روز مره مردم دستخوش آشفتگی است.
خاندوزی اظهار داشت: در همه سطوح از کوچه و خیابان تا سطوح عالی سیاستگذاری اقتصادی، شاهد نوعی رها شدگی اقتصادی هستیم و اداره هوشمندانه برای اقتصاد کشور، موضوع مغفولی است که وزارت امور اقتصادی و دارایی بعنوان یک متولی و پشتیبان، موظف است که هدف گذاری و هوشمند سازی اقتصادی را به انجام رساند.
وزارت اقتصاد نباید فقط مالیات سِتان باشد
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: وزارت اقتصاد باید تسهیل کننده رشد و رونق اقتصادی باشد.
خاندوزی اضافه کرد: وزارت اقتصاد و دارایی بیش از آن که فقط وزارت مالیات ستان باشد باید تسهیل کننده رشد و رونق اقتصادی باشد تا از این طریق رشد و هوشمندسازی مدیریت؛ کسب درآمدهای مالیاتی نماید.
او افزود: باید درب های اقتصاد را بیش از قبل بر روی سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی گشود و از کار آنها گره گشایی کرد؛ به این سبب از روز اول به پرسنل وزارتخانه اقتصاد سپردم که برای پیش جلسات و سپس مصوباتی برای ثبت محور کردن بخش زیادی از مجوزها آماده شوند؛ مجوزهایی که مردم بجای اینکه در صفوف وزارتخانه های جهاد کشاورزی، بهداشت و … ماه ها انتظار بکشند ما بتوانیم قسمتی از این مجوزها را بصورت ثبت محور انجام دهیم و فقط اطلاعات دقیق درج شده در سامانه و درگاه ملی مجوزها کفایت کند، امیدواریم که این اتفاق هزینه فعالیت اقتصادی و تولید را کم کند.
خاندوزی اضافه کرد: برای آن که مصوبات بر روی کاغذ باقی نماند و اطمینان از تحقق آن حاصل شود، سپرده ایم هر جا که در زیرمجموعه وزارت اقتصاد و دستگاه های در رابطه با وزارتخانه ها فعالیت می نمایند نقض مصوبات و حقوق مردم صورت می گیرد توسط شبکه ای پویا به ما منتقل شود و بدون اینکه اسم افراد برده شود و برای افراد هزینه و حاشیه ای ایجاد نماید به لوپ بازخوردگیری تبدیل گردد و اگر در نقطه ای از کشور در دستگاه و یا وزارتخانه ای؛ تکرار نقض مصوبات و حقوق مردم صورت می پذیرد؛ ترتیبی اتخاذ نماییم تا با همکاریهای محترمانه، صحیح و قانونی از این نقایض جلوگیری و رفع به عمل آید.
صورت وضعیت شرکت های دولتی، بانکها و بیمه ها را شفاف به مردم ارائه می کنیم
او بازگشت اعتماد مردم به فعالان اقتصادی را شاه بیت نخ تسبیح کوشش های وزارتخانه های اقتصاد، صمت و هیأت وزیران عنوان نمود و اضافه کرد: آن چه بعنوان وزیر اقتصاد و دارایی می توانم تعهد بدهم این است که کاری نماییم تا بانکها و شرکت های دولتی و بیمه های دولتی و… در مقابل سو عملکرد یا حسن عملکرد زحمات شأن پاسخگو باشند؛ یکی از ابزارها برای دستیابی به این مهم؛ شفافیت عملکرد شرکتها و بنگاه های اقتصادیست.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: همانطور که «کدال» سامانه ای برای نمایش شفافیت شرکت های بورسی محسوب می شود؛ باید شفافیتی هم از عملکرد بانک ها، بیمه ها و… ایجاد شود؛ در تلاشیم تا ظرف مدت یک ماه آتی کلیه اطلاعات و صورت وضعیت شرکت های دولتی، بانکها و بیمه ها را همانند شرکت های بورسی؛ شفاف به مردم ارائه کنیم؛ این اتفاق سبب می شود که مردم بدانند یک مدیرعامل، یک شرکت و مجموعه را با چه شاخص هایی تحویل گرفته و با چه شاخص هایی تحویل می دهد؛ این ها جزو وعده های سنجش پذیر ما در ماه اول وزارت اقتصاد و دارایی خواهد بود.
خاندوزی اضافه کرد: یکی از مواردی که به زودی در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ این است که ما بتوانیم ورود شرکتها در بازار بورس کشور، همچنین تامین مالی شرکت ها، پروژه ها و سهام پروژه ها را تسهیل نماییم. تا کنون متأسفانه آمارها حاکی از آنست که عایدی سرمایه خوبی از بورس ظرف مدت پنج ماهه اول ۱۴۰۰ حاصل نشده و غلبه با بازار ثانویه بوده است.
او افزود: تسهیل سازی ما؛ درب های بیشتری بر روی فعالان جدید اقتصادی باز می کند؛ بعد از این باید به دنبال آن باشیم که نهادهای بازار سرمایه نسبت به نیازها و تحولات بازار سرمایه؛ چابک تر و به دنبال خلق ابزارهای لازم باشند.
خاندوزی اشاره کرد: اگر بخش هایی از اقتصاد اصلاح گردد بازار سرمایه جذاب تر خواهد شد، اگر برخی قیمت گذاری ها اصلاح و تصحیح شوند؛ نرخ گذاری در بازار سرمایه هم روند درستی به خود می گیرد.
او با اشاره به کاهش قیمت سیمان بعد از عرضه این کالا در بورس کالا اضافه کرد: اگر معاملات و عرضه محصولات در بورس کالا شکل بگیرد؛ کشف قیمت ها عادلانه تر و منصفانه تر خواهد شد. درست تصمیم گیری کردن و برداشتن گام های صحیح از طرف وزرا می تواند در بازگشت حس اعتماد به مردم مؤثر باشد.
سوار بر اقتصاد و اطلاعات اقتصادی نیستیم
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباب آزادسازی سهام دو تیم بزرگ پایتخت؛ پرسپولیس و استقلال اظهار داشت: بنده در جریان جزییات موضوع نیستم فقط می دانم موانعی از جنس مالیات و امور مالی وجود داشته که باید رفع گردد.
خاندوزی درباب اصلاح نظام مالیاتی اظهار داشت: ما در یک فضای غبارآلود درحال شناسایی ابعاد افراد جامعه هستیم و با حدس و گمان برای دریافت مالیات از مردم تصمیم می گیریم؛ حال آن که با فناوری های موجود؛ اطلاعات کاملاً دردسترس است که بدانیم چه کسانی چه میزان درآمد دارند و گردش مالی آنها چقدر است. اساساً تنها راه عادلانه اداره کردن یک کشور آنست که سوار بر اطلاعات اقتصادی شویم و حکمرانی داده و هوشمندی نیاز داریم.
او افزود: واریز یارانه مبتنی بر چنین نظام هوشمندی نیست؛ البته در زمینه مالیات هم همین ایراد به ما وارد است و ما فقط حدس و گمان می نماییم که چه کسی نیازمندتر و مستحق تر است، البته در این راستا کوشش های خوبی صورت گرفته، اما در مقایسه با کشورهای هم تراز خودمان؛ چندان هم قوی ظاهر نشده ایم.
خاندوزی اشاره کرد: وقتی صحبت از فرار مالیاتی می نماییم یعنی سوار بر اقتصاد و اطلاعات اقتصادی نیستیم و الگوریتم درستی برای ورود و خروج پول به حساب افراد را نداریم.
او اضافه کرد: در تلاشیم تا برنامه زمان بندی رسیدگی و هوشمند سازی امور مالیاتی را ترسیم و سر و سامان دهیم.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباب طرح بانک مرکزی که قبل تر در مجلس مطرح و ارائه شده بود اظهار داشت: جهت گیری این طرح به نظر درست بود، اما می شد که با شیوه های بهتری کوتاه تر و کم مناقشه تر تعریف کرد؛ در این طرح؛ سه موضوع عنوان شد در خصوص اینکه بانکداری در وضعیت فعلی نه در حفظ قدرت خرید و تورم نقش آفرین است و نه بانک مرکزی آن قدر توانا و مسلط است که بتواند نظارت دقیق و بیشتری داشته باشد. هدایت و کمک به بخش تولید هم موضوع دیگری بود که در این طرح مطرح شد؛ این سه موضوع برای پاسخگو کردن بانک مرکزی بود.
خاندوزی اضافه کرد: در زمینه بانکداری می توانیم چند اقدام فوریتی و سریع السیر انجام دهیم؛ در سیستم بانکداری کشور بهترین پرسنل و عمده ای مشکلات همزمان وجود دارد؛ بانکها درباب برخی وثیقه ها و ضمانت ها به درستی پاسخگو نیست و در بعضی موارد در زمان معلوم و معین وثیقه ها را آزاد نمی کند؛ این در حالیست که فعال اقتصادی از تسهیلات بانکی بهره برده می تواند اصل و فرع تسهیلات را پرداخت کند، اما بانک وثیقه را آزاد نمی کند؛ این مساله با هوشمندسازی حل می شود.
او اظهار داشت: ما به یک سامانه الکترونیکی قراردادها و تسهیلات نیاز داریم که خود فعال اقتصادی هم به آن دسترسی داشته باشد؛ این سامانه فرصت می دهد تا فعال اقتصادی بتواند در زمان مشاهده تخلف از طرف بانک به مرجعی شکایت کند، اما هم اکنون حتی کپی قرارداد مالی هم در اختیار فعال اقتصادی نیست تا بتواند از حق خود دفاع نماید.
گزینه هایی برای ریاست بانک مرکزی پیشنهاد شده است
خاندوزی اضافه کرد: برای ریاست کل بانک مرکزی گزینه هایی عنوان شد که این گزینه ها باید در هیأت وزیران تعیین تکلیف شود و سپس رییس جمهور حکم آن فرد را امضا کند؛ بدین سبب نمی توانم نام و نشانی از گزینه قطعی ارائه نمایم.
او درباب کسری بودجه و تورم اظهار داشت: به جهت اینکه در ماه های اول ۱۴۰۰ و به جهت کُند شدن پروسه وصول درآمدهای دولتی ناچار شدیم بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی استفاده نمائیم و بیش از این مبلغ هم از اوراق؛ صرف کردیم تا بتوانیم خرج جاری و عمرانی دولت را پشت سر بگذاریم؛ در ۱۰ روز سر کار آمدن وزرا؛ یکی از کوشش های صورت گرفته این است که این مبلغی که از بانک مرکزی استقراض شده را تامین و بازپس گردانده شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: ما به دنبال آن هستیم که کسری بودجه را به شکل غیرتورمی کنترل نماییم بدون اینکه بخش واقعی و رشد اقتصادی انقباضی عمل نماید.


منبع:

1400/06/15
21:29:47
5.0 / 5
738
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal