قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!

قیمت گذاری هفتگی در رستوران ها!

لیدی شال: مشتریانی که برای سفارش غذا، از منوی کاغذی در خانه یا دفتر کار خود استفاده می نمایند غافلگیر می شوند. چون قیمت ها به شکل هفتگی تغییر می کند و آنها به تصور قیمت های قبلی غذا سفارش می دهند ولی موقع پرداخت هزینه به پیک رستوران، با قیمت جدید مواجه می شوند که ممکنست برخی مشتریان به اشتباه تصور کنند این پیک موتوری رستوران یا مرکز تهیه غذا است که خودسرانه نرخ بیشتری را مطالبه می کند. البته کسانی که بوسیله اپلیکیشن های سفارش غذا به ثبت سفارش خود می پردازند، می توانند تحولات قیمت غذا را بصورت آنلاین ببینند و قبل از آنکه غذای مورد علاقه خودرا انتخاب کنند، از قیمت به روز آن اطلاع داشته باشند.



به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، روزنامه «دنیای اقتصاد» در ادامه نوشت: مواد اولیه مورد استفاده رستوران داران و کترینگ ها، نوسان های مختلفی را تجربه می کند. در این میان اقلام پرمصرف تر نظیر برنج، مرغ و گوشت که سهم موثری در قیمت تمام شده هر پرس غذا دارند، در ماه گذشته بازار پرنوسانی را تجربه کردند. افزون بر آن، برخی اقلام بصورت چندنرخی توزیع می شود که رستوران داران را برای تهیه مواد اولیه گرفتار دردسر می کند. مهم ترین این اقلام، گوشت مرغ است که خرید آن به نرخ مصوب، نیازمند ایستادن در صف های طولانی است که طبیعتا رستوران داران چنین امکانی را ندارند. از طرف دیگر قیمت واقعی بازار حدود ۷۰ درصد بیشتر از نرخ مصوب است که تاثیر جدی بر قیمت تمام شده برجای می گذارد. مشابه همین وضعیت را درباره غذاهای نیمه آماده نیز مشاهده می نماییم. به شکلی که مدتی است کنسرو گوشت مرغ در بازار وجود ندارد و فقط کنسرو گوشت ماهی در قفسه فروشگاه ها دیده می شود. این در حالیست که کنسرو مرغ به سبب قیمت آن که حدود نصف کنسرو ماهی بود و همین طور مناسب بودن آن جهت استفاده به همراه نان یا برنج بدون این که بوی آن در محل کار بپیچد، از کنسروهای جذاب برای قسمتی از جامعه بود.

زرشک پلو؛ صدرنشین افزایش قیمت

یک پرس زرشک پلو با مرغ قیمت مصوبی ندارد و قیمت های عرف بازار در هر منطقه شهر متفاوت می باشد. برخی رستوران ها در مناطقی هستند که کشش چندانی برای افزایش قیمت ندارد و رستوران داران با کاهش کیفیت محصول، افزایش هزینه ها را جبران می کنند. بطورمثال اگر تا قبل از این غذا را به همراه دورچین و مقدار مناسبی از برنج زعفرانی و زرشک عرضه می کردند، قسمتی از آنرا حذف کرده یا به شدت کم کرده اند.

قیمت یک پرس زرشک پلو با مرغ به طور متوسط از ۴۶ هزار تومان در ماه گذشته به ۵۹ هزار تومان در هفته جاری رسید. یک رستوران دار در این خصوص اظهار داشت: ماه قبل برنج را کیلویی ۳۷ هزار تومان می خریدیم ولی امروز همان برنج کیلویی ۴۴ هزار تومان شده است.

برای پخت یک پرس زرشک پلو از مرغ کیلویی ۲۹ هزار تومان استفاده می کردیم که در هفته جاری به کیلویی ۴۰ هزار تومان رسیده است. همه این موارد سبب شده که یک پرس زرشک پلو با مرغ در یک ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت پیدا کند.

سیدعلی اصغر میرابراهیمی با بیان مطلب فوق در علل افزایش نرخ غذاهای مورد عرضه در رستوران ها اضافه کرد: همین طور قیمت آب، برق، اجاره بهای رستوران، حقوق کارگر و افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن توسط کارخانه های تولیدکننده همچون دلیلهای افزایش قیمت یک پرس غذا در رستوران های سطح شهر است.

رستوران و تفریحات طبقه متوسط

گرچه رستوران ها جزو مراکز پرخطر از دید ستاد کرونا هستند و به ندرت در بعضی هفته ها اجازه می یابند که داخل فضای خود سرویس بدهند، اما این تنها مساله ای نیست که رستوران را از لیست تفریحات طبقه متوسط جامعه خارج کرده است. افزایش قیمت ها در چهار سال اخیر در این بخش حدود ۳ تا ۵ برابر بوده است. بعنوان مثال یک پرس غذای خورشی که در سال ۹۶ حدود ۱۲ هزار تومان قیمت داشت حالا به قیمتی حدود ۴۰ هزار تومان رسیده است.

در همین بازه زمانی بهای خورشت فسنجان نیز از ۱۸ هزار تومان به ۷۰ تا ۱۵۰ هزار تومان بسته به اسم و رسم رستوران رسیده است.

همچنین درصورتی که قصد صرف غذای به نسبت مجللی را داشتید و انتخاب شما باقالی پلو با ماهیچه گوسفند بود، چهار سال قبل برای صرف آن باید ۳۸ هزار تومان کنار می گذاشتید تا بتوانید آنرا سفارش دهید، اما حالا اگر چنین قصدی داشته باشید، برایتان بالای ۱۵۰ هزار تومان آب خواهد خورد.

این تفاوت قیمت درباره چلوکباب سلطانی نیز قابل توجه است، به عبارتی در صورتیکه در بازه زمانی اشاره شده می توانستید با پرداخت ۳۵ هزار تومان خودرا میهمان یک پرس از این غذا کنید، حالا باید برای صرف آن حدود ۲۰۰ هزار تومان بپردازید، البته غذا در رستوران های صاحب نام شهر بهای بیشتری دارد. نکته دیگر این که اگر شما همچون افرادی بودید که عادت داشتید بصورت هفتگی با اعضای خانواده تان، راهی رستوران شوید، در سال ۱۳۹۸ با هزینه حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان قادر بودید در قالب خانواده چهار نفره شبی را در یک رستوران به صرف غذا بگذرانید. اما حالا این رقم با احتساب غذاهای مشابه برای هر نفر به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزارتومان رسیده است.





منبع:

1400/06/06
23:01:24
5.0 / 5
993
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal