در گزارش لیدی شال مطرح شد؛

نقش دژپسند در ریزش بازار بورس و تشدید تورم

نقش دژپسند در ریزش بازار بورس و تشدید تورم

به گزارش لیدی شال کارشناس اقتصادی با اشاره به این که وزیر اقتصاد تعدادی از منابع درآمدی دولت را متوقف کرد، اظهار داشت: مدتی قبل برنامه خوبی برای مولدسازی دارایی های دولت تنظیم شده بود که توسط آقای دژپسند متوقف گردید.



علی سعدوندی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد عملکرد فرهاد دژپسند در دولت دوازدهم اظهار داشت: هدفی که آقای دژپسند در وزارت اقتصاد و همین طور در پست های گذشته دنبال می کرد، حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از هرگونه تغییر و تحول بود. بنا بر این نیز مشاهده کردیم که دوره وزارت ایشان در دولت دوازدهم، اعضای هیئت مدیره بانک ها تقریباً همان افراد سابق بودند و حتی تلاش و اراده ای به جهت اینکه افراد موفق و صاحب صلاحیت شناخته شده به کار گرفته شوند، وجود نداشت. اعضای هیئت مدیره شرکت های بیمه ای و همین طور شرکت های دولتی نیز به سبب همین رویکرد تغییر نکردند.
وی افزود: آقای دژپسند با رویکرد حفظ وضعیت موجود، مقاومت شدیدی در مقابل تعمیق بازار بدهی داشت. بطوریکه حتی بازار بدهی را نقشه دشمن می دانست و در مقابل، در جهت پولی سازی کسری بودجه کوشش های خیلی از سوی ایشان صورت گرفت. بطور مشخص در سالهای قبل بارها با عبدالناصر همتی، رییس بانک مرکزی وقت درباب پولی سازی کسری بودجه، درگیر شدند که البته در نهایت موفق شدند بخش عمده کسری بودجه را پولی کرده و تورم را به جامعه و مردم تحمیل کنند. این موفقیت آقای دژپسند در تحمیل اراده خود بر رییس بانک مرکزی، سبب شد که رکورد رشد نقدینگی و نرخ تورم طی چند دهه گذشته در زمان مدیریت ایشان شکسته شود.
سعدوندی اضافه کرد: از طرف دیگر زمانی که برای جبران کسری بودجه دولت، بازار بدهی را به گوشه رینگ برده و آنرا توسعه ندادند، تصمیم آقای دژپسند بر این شد که قیمت تعداد کمی از سهام دولت که در اختیار وزارت اقتصاد قرار داشت، بصورت مصنوعی رشد کند و با قیمت بالاتر به سهامداران فروخته شود تا از این طریق کسری بودجه تامین شود. اما یکی از نتایج زیان بار این اقدام آن بود که وضعیت بازار سرمایه به وخامت گذاشت و حباب کوتاه مدتی که در بازار شکل گرفته بود از بین رفت. تدابیر و نوآوری هایی که از سمت آقای دژپسند بعد از ریزش بازار اندیشیده شد، تقریباً هیچیک برای به سامان بردن بازار سرمایه موفق نبود. که مصداق بارز «خود کرده را تدبیر نیست» بود.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که فرهاد دژپسند دیگر ابزارهای درآمدزایی دولت را هم متوقف کرد گفت: برای نمونه مدتی قبل برنامه ای برای مولد سازی دارایی های دولت تنظیم شده و تصمیم بر آن بود که تحول جدی در مدیریت دارایی های دولت به وجود بیاید که شخص آقای دژپسند این برنامه ها را متوقف کردند. البته این رویه تنها به همین حوزه ها ختم نمی گردد و در نظام مالیاتی و بیمه نیز اهتمام وزیر اقتصاد، بر حفظ وضعیت موجود و جلوگیری از ایجاد اصلاحات بود.
سعدوندی در آخر بیان کرد: آنچه که واضح است، بنای آقای دژپسند در دوران ریاست خود بر این بود که فقط تعدادی از منصوبین به جایگاه بالاتری برسند. برای مثال در ماه های آخر دولت نماینده ایران در بانک جهانی تغییر نمود و یکی از نزدیکان آقای وزیر به کشور آمریکا و شهر واشنگتن عزیمت کرد. واقعیت این است که شرایط اقتصاد کشور در زمان ریاست دژپسند به وخامت گرایید.




منبع:

1400/05/19
14:16:08
5.0 / 5
1149
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal