تولید پروبیوتیك های موثر بر عملكرد طیور گوشتی و تخم گذار با میكروارگانیسم های بومی

تولید پروبیوتیك های موثر بر عملكرد طیور گوشتی و تخم گذار با میكروارگانیسم های بومی

لیدی شال: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی قراردادی، دانش فنی تولید پروبیوتیک های موثر بر عملکرد طیور گوشتی و تخم گذار را به یک واحد بخش خصوصی واگذار کرد.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، در فاز اول اجرای این قرارداد دانش فنی تولید پروبیوتیک های مؤثر بر عملکرد طیور که از سویه های بومی میکروارگانیسم ها حاصل شده، توسعه یافته و در فاز دوم، مجوز بهره برداری انحصاری از این محصول و تولید و تجاری سازی آن به این واحد تولیدی اعطا می شود.
دکتر مجید متقی طلب، مجری این دانش فنی و رئیس پژوهشکده جانوری و عضو هیات علمی دانشگاه گیلان با اشاره به اینکه مصرف آنتی بیوتیک بعنوان افزودنی خوراکی و با هدف محرک رشد در خیلی از کشورها ممنوع شده و صنعت طیور کشور نیز به سبب مشکلات ناشی از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها مانند مقاومت آنتی بیوتیکی و عوارض ناشی از آن باید مصرف آن محدود شود، اضافه کرد: مصرف پروبیوتیک ها باتوجه به مزایای آن مانند افزایش مقاومت طیور برای مقابله با بیماریها، ارتقای کیفیت لاشه و ضریب تبدیل بعنوان جایگزین آنتی بیوتیک مورد توجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات طیور واقع شده، بطوریکه بازار جهانی پروبیوتیک ها در صنایع دام، طیور و آبزیان، بیش از ۳.۶ میلیارد دلار بر آورد می شود.
وی افزود: صنعت تولید پروبیوتیک های دام و طیور در کشور صنعتی نوپاست و هم اکنون نیز تعداد انگشت شماری شرکت خصوصی دراین زمینه آغاز به فعالیت نموده اند.
باتوجه به اهمیت زیاد شناسایی و تولید پروبیوتیکهای اختصاصی بومی برای طیور در کشور، طرح جداسازی، شناسایی و ارزیابی باکتری های پروبیوتیک از مرغ های نژاد بومی (اصفهان، مازندران، آذربایجان غربی و فارس) با هدف دستیابی به باکتری های بومی با کارایی بالای پروبیوتیکی جهت استفاده در صنعت طیور برای نخستین بار توسط یک تیم پژوهشی در پژوهشکده بیوتکنولوژی جانوری و با مسئولیت دکتر مریم رویان در کشور اجرا شد.
در ادامه، سویه های بومی با پتانسیل پروبیوتیکی بالا شناسایی، انتخاب و در قالب کلکسیون پروبیوتیک های اختصاصی طیور در بانک ژن میکروبی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ثبت شدند.
برمبنای اعلام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، نتایج تحقیقات پنج ساله طرح در سطح آزمایشگاهی و در سطح مرغداری نشان داد که باکتری های پروبیوتیک جداسازی شده دارای توانایی بالای پروبیوتیکی (تحمل دمایی ۴ تا ۴۰ درجه سلسیوس، تحمل pH اسیدی و قلیایی، تحمل نمک و نمک های صفراوی، قابلیت اتصال پایدار به سلول های سطحی سیستم گوارش طیور، خصوصیات ضد میکروبی مقابل پاتوژن های مختلف طیور بوده و بطور مدلول داری منجر به افزایش وزن سرانه و بازده لاشه، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش مصرف خوراک، ارتقای فاکتور های سلامتی، کاهش میزان کلسترول و تری گلیسیرید در خون جوجه ها و همین طور تجزیه و خنثی سازی آفلاتوکسین در خوراک طیور می شوند.




منبع:

1399/09/26
13:35:35
5.0 / 5
1014
تگهای خبر: بازار , تجاری , خصوصی , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal