سخنگوی گمرك خبر داد

5 و سه دهم میلیون دلار گل سرخ بهار سال جاری به هلند صادر شد

5 و سه دهم میلیون دلار گل سرخ بهار سال جاری به هلند صادر شد

به گزارش لیدی شال سخنگوی گمرك اظهار داشت: كشورمان در ۳ ماهه اول سال ۹۹ مبادرت به صادرات بیشتر از ۲ هزار و۳۵۶ تن انواع گل وگیاه به ارزش ۵ میلیون و ۳۳۳ هزار ۶۶۰ دلار كرده است.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، سید روح الله لطیفی تصریح کرد: کشورمان در ۳ ماهه اول سالجاری مبادرت به صادرات بیشتر از ۲ هزار و۳۵۶ تن گل و گیاه و انواع نباتات به ارزش ۵ میلیون و۳۳۳ هزار و۶۶۰ دلار به ۲۳ کشور جهان کرده است.
وی اضافه کرد: عراق با خرید بیشتر از یک هزار و ۵۴۳ تن محصول برابر با ۲ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۶۹۴ دلار اصلی ترین خریدار محصولات گل و گیاهی کشورمان بوده است.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک اظهار داشت: ویتنام با خرید بیشتر از ۱۵ تن انواع گل و گیاه و هلند با خرید بیشتر از ۵ تن گل سرخ و ارمنستان با ۲۲۶ تن انواع نباتات، مقاصد اصلی و شرکای تجاری گل و گیاه ایران هستند.
لطیفی در توضیح محصولات گیاهی صادراتی اضافه کرد: انواع درخت، بوته، درختچه های دارای میوه خوراکی، انواع نباتات، غنچه گل، گل خشک، گل سرخ و سایر گل های زینتی محصولات صادراتی کشور هستند.
لطیفی تصریح کرد: در مورد واردات گل و گیاه هم در مدت زمان ۳ ماه اخیر صرفا بیشتر از ۲۸ تن انواع درختچه و گل و گیاه از ۳ کشور ترکیه، آلمان و هلند به ارزش ۱۲۱ هزار و۱۷۲ دلار واردات شده است.
لطیفی اظهار داشت: ما در دنیا مقام هفدهم تولید گل و گیاه را داریم ولی در صادرات آن در مقام ۱۰۷ قرار گرفته ایم.
وی افزود: سالانه ۳ میلیارد شاخه گل و گیاه تولید می شود که از این میان فقط ۲۰۰ میلیون آن صادر می شود که ۱۰۰ میلیون شاخه گل و ۱۰۰ میلیون آن گیاه آپارتمانی هستند و ارزآوری این میزان برای کشور ظرفیتی برابر با ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
لطیفی در تشریح دشواری های صادرات گل و گیاه اظهار داشت: مهم ترین دشواری های صادرات در این بخش را می توان به بحث هایی مانند گرانی نرخ کرایه حمل هوایی، مشکلات حمل زمینی از محل کشت و پایانه، مشکلات مربوط به تنظیم زمان بندی تولید و حمل و در نتیجه عدم تحقیق بموقع محصول متناسب با نیاز مشتری و همینطور ورود انفرادی صادرکنندگان ایرانی به بازارهای جهانی و عدم پیروی از یک استراتژی مشترک می توان اشاره نمود. البته طبیعی است که ورود کشورهای جدید و نوپا در عرصه صادرات گل و گیاه و فشرده شدن رقابت در بازارهای جهانی هم در این امر بی تاثیر نبوده است.
وی اضافه کرد: از طرفی افزایش فروش گل به قیمت پایین به واحدهای فرآوری در خارج از کشور به علت نبود امکانات فرآوری در ایران و همینطور بروز ضایعات فراوان و تبدیل به زباله گل به علت نبود سیستم های نگهداری و فرآوری که منجر به افزایش تناژ و کاهش عرضه این محصول می شوند از دیگر موانعی به حساب می آید که بر سر صادرات این محصول وجود دارد.


منبع:

1399/05/10
23:21:19
5.0 / 5
2290
تگهای خبر: بازار , تجاری , صادرات , طلا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
لیدی شال LadyShal