اجرای طرح ذخیره سوخت گازوئیل در كارت بانكی كشاورزان

اجرای طرح ذخیره سوخت گازوئیل در كارت بانكی كشاورزان

لیدی شال: رئیس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی از تسهیل توزیع سوخت گازوئیل برای ماشین داران در حوزه كشاورزی آگاهی داد و اظهار داشت: درصددیم در كارت بانكی كشاورزانی كه صاحب تراكتور و كمباین های پلاك گذاری شده هستند، سوخت گازوئیل ذخیره شود.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، كامبیز عباسی امروز در نشست خبری تشریح اولویت ها، عملكرد و اقدامات مكانیزاسیون كشاورزی، با بیان این كه خوشبختانه با تغییر قیمت گازوئیل در بخش كشاورزی مواجه نشدیم، اظهار نمود: ۹۹درصد سوخت مصرفی ماشین های كشاورزی گازوئیل است و به سبب این كه در حوزه مكانیزاسیون و ماشین آلات كشاورزی تغییر نرخ گازوئیل به وجود نیامد، افزایش قیمت در عملیات كشاورزی ناشی از تغییر قیمت این سوخت نخواهیم داشت.
وی افزود: ۸ درصد گازوئیل كل كشور در بخش كشاورزی استفاده می شود. نیمی از این ۸ درصد در بخش ماشین های كشاورزی است. یعنی میانگین ۲ میلیارد تا ۲.۲ میلیارد لیتر گازوئیل در حوزه ماشین های كشاورزی و مكانیزاسیون صرف می شود و عدم تغییر قیمت این سوخت موجب شد تغییری در خدمات ناشی از ارائه ماشین نداشته باشیم.
رئیس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی اشاره كرد: به دنبال تسهیل گری بوسیله كارت سوخت هستیم و برای نخستین بار در فضای كارت بانكی برای قسمتی از كشاورزان كه تراكتور و كمباین هایشان را پلاك گذاری كردند، مانند خودرو، سوخت گازوئیل ذخیره می شود و كشاورزان دیگر نیازی به ثبت سفارش یا مراجعه به كارتابل وزارت نفت یا وزارت جهاد كشاورزی را ندارند.
وی با بیان این كه این طرح به صورت پایلوت در استان های سمنان، البرز، تهران، كهگلیویه و بویر احمد اجرا شد و سپس به استان های دیگر نیز تسری یافت، اظهار نمود: از حوزه سوخت كشور تقاضا داریم كارت سوخت های جامعه روستایی و جامعه ماشین داران كشاورزی مانند جامعه خودرویی كشور تسری و تكثیر یابد.
عباسی در ادامه اظهار داشت: درحال حاضر ۲۵۰ هزار كمباین و تراكتور در كشور صاحب پلاك شدند و اساسا این ۲۵۰ هزار دستگاه می توانند صاحب كارت سوخت شوند. امیدواریم تا آخر سال ۱۴۰۰ همه تراكتور و كمباین های كشور پلاك گذاری شوند و از وزارت نفت و حوزه سوخت كشور نیز تقاضا داریم زیرساخت های توزیع سوخت در بخش كشاورزی اصلاح كنند.
بگفته وی، كشاورزی كشور بدون ماشین و سوخت امكان تولید انبوه محصولات كشاورزی را ندارد و باید به این زیرساخت ها جدی تر از گذشته توجه گردد.
وی افزود: مكانیزاسیون یكی از شاخصهای اساسی در تولید اقتصادی محصولات كشاورزی است. بدون ابزار، ماشین آلات تجهیزات نمی توان كشاورزی انبوه داشت. بدین سبب در حوزه مكانیزاسیون نیازمند سرمایه، رونق، توسعه و به كارگیری تكنولوژی هستیم و كشاورزان ما نیازمند ابزار روز دنیا برای تكمیل زنجیره های تولید هستم.
سرمایه گذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی در حوزه مكانیزاسیون كشور
عباسی اشاره كرد: توسعه سرمایه گذاری در این بخش از سال ۹۲ در كشور آغاز شد. خوشبختانه امسال هم باوجود تمام نوسانات ناشی از تحریم تغییر سیاست های اقتصادی كشور و باوجود تمام مشكلات نیز سالی را داشتیم كه سرمایه گذاری در حوزه مكانیزاسیون از مطلوبیت نسبی برخوردار بود. در سال ۹۸ حدود هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان تسهیلات جذب شده در حوزه مكانیزاسیون داریم. یعنی اگر بخواهیم آورده های شخصی و خریدهای نقدی را در این سرمایه گذاری دخالت دهیم، حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه مكانیزاسیون كشور اتفاق افتاده است.
بگفته وی بااینكه در زمینه تامین و تولید ماشین های كشاورزی خود اتكا هستیم و ۹۰ تا ۹۵ درصد نیازهای ماشینی را در كشور خودمان تولید می نماییم، اما تحریم ها فشار جدی را بر حوزه های ماشین هایی كه در داخل تولید نمی شدند وارد كرد و به قسمتی از تولیدات داخل كشور نیز این مشكلات وارد شد.
تحویل حدود ۱۳هزار تراكتور و ۳۰۰ دستگاه كمباین برداشت غلات به كشاورزان
رئیس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی افزود: درحال حاضر حدود ۱۳ هزار و ۱۰۰ دستگاه تراكتور به كشاورزان تحویل داده شده و بیشتر از ۳۰۰ دستگاه كمباین برداشت غلات از شروع سال تابحال در اختیار كشاورزان قرار داده شده است. در حقیقت با تمام ناملایمات، صنعت ماشین آلات كشاورزی و سازندگان ماشین های كشاورزی به نیازهای بخش كشاورزی پاسخ و با سخت ترین شرایط نسبت به تولید خودشان ادامه دادند.
عباسی همین طور به تغییر قیمت ماشین آلات كشاورزی در سال های ۹۷ و ۹۸ اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی از ماشین های كشاورزی كه نیازمند تامین از منابع وارداتی بودند افزایش قیمت را داشتیم، اما در تولید داخل بین ۵۰ تا ۸۵ درصد افزایش قیمت را نسبت به سال ۹۷ داشتیم.
بگفته این مقام مسئول در وزارت جهاد كشاورزی، وزارت صنعت باید توجه جدی تری را به حوزه صنعت ماشین های كشاورزی داشته باشد. این حوزه نیازمند حمایت جدی تری است، تا كالای تولیدی از نوسان قیمتی كمتری برخوردار شود.
وی اظهار داشت: كارخانه تراكتورسازی از سال قبل تا به امروز ۸۸ درصد قیمت تراكتورهای پرتیراژش را افزایش داده است. خواهشمان این است كه به همان مقداری كه محصولات كشاورزی مورد اعمال سیاست های قیمتی قرار می گیرد، ابزار و نهاده های تولید هم مورد اعمال سیاست ها قرار بگیرد.
ایشان سپس اظهار داشت: سرپرست وزارتخانه مخالفت خودرا از افزایش قیمت تراكتور از ماه گذشته اعلام نمودند و ما نیز مانع از افزایش قیمت شدیم. امیدواریم كه وزارت صنعت هم تمهیدات لازم را برای مدیریت هرچه بهتر قیمت در حوزه صنعت ماشین آلات كشاورزی به عمل بیاورد.

تولید لاستیك ماشین آلات كشاورزی در كشور كم بوده است
عباسی همین طور به قطعات ماشین آلات كشاورزی نیز اشاره نمود و اظهار داشت: در بعضی از اجزا و قطعات ماشین آلات كشاورزی با مشكلاتی مواجه هستیم و امیدواریم كه وزارت صنعت این مشكلات را رفع كند. اجزا و قطعات ماشین های كشاورزی اولویت كالایی ۲ دارد و قسمتی از لاستیك و قطعات ماشین های كشاورزی تولید داخل ندارند. باوجود این كه صنعت بزرگ لاستیك سازی را در كشور داریم ولی حركت به سمت تولید لاستیك های كشاورزی كم بوده است. بدین سبب از صنف لاستیك سازان كشور و حوزه صنعت كشور تقاضا داریم كه لاستیك خودرو های حمل و نقل بااینكه مهمست اما لاستیك كمباین و تراكتور نیز از اهمیت زیادی برخوردارست.
۸۰ درصد برداشت برنج مكانیزه است
رئیس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی در بخش دیگری از صحبت هایش به مكانیزاسیون زراعت نیز اشاره نمود و اظهار داشت: كار كاشت تا برداشت برنج بسیار پرمشقت است. زنان و مردان شالیكار باید تا زانو در گل فرو برود، عملیات نشاكاری و برداشت را انجام دهند. به عبارت دیگر از سال ۹۲ حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد اراضی كشور مكانیزه بودند ولی هم اكنون بطور میانگین این روند به ۶۰ تا ۷۵ درصد رسیده است و در حوزه برداشت برنج حدود ۸۰ درصد مزارع كشور مكانیزه است.
بگفته وی در حوزه برنج حدود ۸۰ درصد برداشت مكانیزه، حدود ۵۰ درصد كاشت مكانیزه در سال ۹۷ صورت گرفت. پیش بینی ما این است كه در سال آتی یعنی سال ۹۹ در عملیات كاشت برنج كشور جهش دیگری داشته باشیم و تا سال ۱۴۰۰ بتوانیم در حدود ۸۰ درصد برنج كشور را به صورت مكانیزه كاشت و برداشت نماییم. در حقیقت این اتفاق بسیار بزرگی است و جامعه شالیكار از این كار پر مشقت و بیماری های مختلف رها می شوند.
عباسی همین طور به توسعه پهپاد در بخش كشاورزی اشاره نمود و اظهار داشت: برای نخستین بار در كشور امسال توسعه پهپاد كشاورزی ( پرنده هدایت پذیر از دور) به شكل گسترده با هماهنگی سازمان هواپیمایی كشور، معاونت هواوفضای وزارت ارتباطات و حوزه های خصوصی عرضه كنند. این تكنولوژی را در دستور كار قرار دادیم و ۵۴ مدل پهپاد برای عملیات سمپاشی، گرده افشانی، محلول پاشی و... به كار بگیریم. بانك كشاورزی نیز تسهیلات لازم را می دهد. سازمان هواپیمایی كشور شركت های عرضه كننده را مورد رصد قرار داده است. در حقیقت در یك روز یك پهپاد می توانند بیشتر از ۵۰ تا ۷۰ هكتار را سمپاشی كند.
وی افزود: در استان های گلستان و بوشهر از این فنآوری استفاده شده است و در سایر استانها نیز تسری یافته است.
عباسی درانتها همین طور از برگزاری چهارمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی آگاهی داد و اظهار داشت: چهارمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی ایران ۲۴ تا ۲۷ دی ماه برگزار می گردد كه در این نمایشگاه بیشتر از ۲۱۵ شركت و بیشتر از ۱۵۰۰ كشاورزان پیشرو در این نمایشگاه حضور دارند.

ادامه دارد...




منبع:

1398/10/21
14:23:52
5.0 / 5
4792
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان لیدی شال
لیدی شال LadyShal