اعلام تصمیم نهائی دولت درمورد قیمت بنزین

اعلام تصمیم نهائی دولت درمورد قیمت بنزین

به گزارش لیدی شال، براساس گفته ی های معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور، افزایش قیمت بنزین در سال ۱۴۰۴ اتفاق نمی افتد و به سال آینده موکول خواهد شد.


به گزارش لیدی شال به نقل از خبر آنلاین، در صورتیکه شایعاتی در مورد افزایش قیمت بنزین در ماه های پیش رو مطرح شده و مصوبه اخیر هیأت وزیران هم به این شایعات دامن زده، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهوری در یک گفتگوی تلویزیونی اعلام نمود دولت امسال تصمیمی برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
اقتصادآنلاین نوشت: محمدمهدی طباطبایی تاکید کرد که بنزین باید گران شود اما گفت این اتفاق زمانی می افتد که نظر مردم جلب شود. وی در این خصوص اظهار داشت: بنزین باشد گران شود اما در چه فرآیندی و چه مدلی؟ حتما باید به نحوی باشد که جامعه قبول کند. فکر نمی کنم امسال گران شود. آقای پزشکیان بشدت مقید به این مساله است که ما کاری نکنیم که مردم ناراحت شوند.
پیش تر رئیس امور اطلاع رسانی دولت افزایش نرخ بنزین را تکذیب کرده و اظهار داشته بود: «برخی رسانه ها مدعی افزایش قیمت ‎بنزین شدند! شورای اطلاع رسانی دولت ضمن تکذیب این ادعا اعلام می کند دولت برنامه ای برای افزایش نرخ بنزین ندارد!»
این صحبت ها ساعتی بعد از آن عنوان شد که تصویری از مصوبه جدید هیأت وزیران در مورد افزایش تدریجی قیمت بنزین منتشر گردید. در مصوبه مورد اشاره که در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ به تصویب رسیده و ۱۳ مهرماه ابلاغ گردیده، دولت مقرر کرده است فاصله قیمتی میان بنزین و گاز سی ان جی کاهش پیدا کند تا مصرف کنندگان به استفاده از گاز به جای بنزین ترغیب شوند. بر طبق این مصوبه، اصلاح نرخها مقرر است به شکل تدریجی انجام شود؛ روشی که در دولت اصلاحات هم تجربه شد و مبنی بر آن نرخ بنزین هر سال باتوجه به میزان تورم سالانه تعدیل می شد.
از طرفی، رضا سپهوند، عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس، از احتمال بررسی مبحث اصلاح قیمت سوخت در لایحه بودجه ۱۴۰۵ اطلاع داده است. به قول او، قسمتی از بنزین مصرفی کشور از راه واردات تأمین می شود و هزینه تولید و واردات آن بسیار بالاتر از نرخ عرضه داخلی است. او تاکید کرده که دولت و مجلس درحال بررسی روشهایی هستند با اجرای تدریجی اصلاح قیمت ها، از فشار اقتصادی بر مردم کاسته و شکاف میان نرخ آزاد و یارانه ای کاهش پیدا کند.
با این وجود، هرچند انتظار می رود سیاستهای جدید قیمتی در بودجه سال آینده مطرح شود، اما به قول محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، اختیار تغییر قیمت بنزین در دست دولت می باشد و در صورت لزوم، دولت می تواند بدون مصوبه مجلس نسبت به اصلاح نرخ اقدام نماید.
در ماه های گذشته، مبحث ناترازی بنزین یکی از دغدغه های اصلی دولت و مجلس بوده است. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، بارها بر لزوم ساماندهی مصرف و بازبینی در یارانه سوخت تاکید کرده و گفته است حمایت های دولتی باید به شکلی تنظیم شود که سهم بیشتری از یارانه سوخت به اقشار کم درآمد اختصاص پیدا کند. قالیباف هم در اظهاراتی جداگانه ضمن اشاره به تفاوت چشم گیر میان هزینه واقعی تولید و قیمت فروش بنزین، بر لزوم «اصلاح تدریجی و حساب شده» این نرخ تاکید کرده است.
بر این اساس، به نظر می آید دولت و مجلس در راه همسو برای بازبینی در سیاستهای قیمتی انرژی حرکت می کنند، هرچند اجرای عملی این سیاستها به احتمال زیاد به لایحه بودجه ۱۴۰۵ و تصمیم نهائی دولت در ماه های پایانی سال موکول خواهد شد.
حرف آخر اینکه وی در این خصوص عنوان کرد: بنزین باشد گران شود اما در چه فرآیندی و چه مدلی؟ مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، بارها بر ضرورت ساماندهی مصرف و بازنگری در یارانه سوخت تأکید کرده و گفته است حمایت های دولتی باید بشکلی تنظیم شود که سهم بیشتری از یارانه سوخت به اقشار کم درآمد اختصاص یابد.

منبع:

1404/07/23
09:39:00
5.0 / 5
15
تگهای خبر: آنلاین , اقتصادی , دولتی , طلا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

لیدی شال LadyShal