خطر هجوم ملخ به شهرستان های مرزی فارس

خطر هجوم ملخ به شهرستان های مرزی فارس

لیدی شال: روابط عمومی جهادكشاورزی استان فارس در اطلاعیه هایی از تشكل های كشاورزی، نظام صنفی و خانه كشاورز این استان برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی استمداد خواسته است.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، جهاد كشاورزی فارس با انتشار اطلاعیه ای خطاب به تشكل های كشاورزی، نظام صنفی و خانه كشاورز این استان، اعلام نمود: هجوم ملخ دریایی به استان های جنوبی كشور و ۷ شهرستان همجوار استان فارس با استان های بوشهر و هرمزگان از نیمه اول بهمن سال ۹۷ آغاز و تابحال ادامه داشته است.
در این اطلاعیه تاكید شده است: عملیات مبارزه مقابل آفت در بیشتر از ۵۵۰۰ هكتار از مناطق آلوده در شهرستان های جنوبی استان فارس با همت و تلاش همكاران جهاد كشاورزی، حمایت فرمانداران و دستگاه های مرتبط در هر شهرستان ها و حمایت فنی و اعتباری سازمان جهاد كشاورزی استان فارس انجام شده است.
خوشبختانه تابحال خسارتی به باغ ها و مزارع استان فارس وارد نشده است، اما گزارش ها حاكی از از افزایش فوق العاده جمعیت ملخ بالدار در ایام اخیر است. در چند روز اخیر ملخ بالدار با جمعیت فوق العاده زیاد به استان فارس هجوم آورده و در مناطق صعب العبور و در حجم انبوه خصوصاً در شهرستان های ممسنی، گراش و كازرون استقرار پیدا كرده است.
این اطلاعیه می افزاید: محدودیت منابع و امكانات دولتی سبب شده كه مبارزه صرفاً با تاكید بر امكانات و منابع دولتی، نتیجه دلخواه كنترل كامل ملخ در مناطق آلوده و كانون كوبی به منظور جلوگیری از استقرار آفت در استان فارس و كشور و در زمان مناسب حاصل نشود.
روابط عمومی جهاد كشاورزی فارس در این اطلاعیه، با یادآوری امكان وارد شدن لطمه ناشی از آفت ملخ به مزارع و باغ ها، آورده است: از تشكل های كشاورزی، نظام صنفی كشاورزی و خانه كشاورز استان فارس انتظار است كه در شرایط حاضر و اوج طغیان آفت، از تمام توان خود در تهیه امكانات مورد نیاز نظیر سمپاش، تراكتور، تانكر سمپاش و نیروی كارگر برای مبارزه با ملخ، جهاد كشاورزی را یاری كنند.
در این اطلاعیه اضافه شده است كه مدیریت حفظ نباتات استان فارس، دستگاه مرجع برای هماهنگی و همكاری ها لازم با تشكل های كشاورزی در این مساله است.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، روابط عمومی جهاد كشاورزی استان فارس همین طور در اطلاعیه شماره بیست خود، به كشاورزان و باغداران شهرستان های ممسنی، كازرون، گراش و لار، درباب هجوم ملخ آگهی داده است.
در این اطلاعیه، آمده است: با عنایت به هجوم ملخ از استان های همجوار به شهرستان های فوق الذكر، گستردگی عرصه ها، محدودیت منابع، امكانات و تجهیزات بخش دولتی برای پایش و مبارزه با این آفت در شرایط حاد و بحرانی و پیش بینی اوج فعالیت و جابجایی این آفت در مناطق ذكر شده طی روزهای آتی، احتمال وارد آمدن خسارت به باغ ها و مزارع وجود دارد.
جهاد كشاورزی فارس در این اطلاعیه بار دیگر از كشاورزان، باغداران و تشكل های كشاورزی درخواست كرده كه نهایت مساعدت را با مدیریت های جهاد كشاورزی شهرستان های یاد شده برای در اختیار قرار دادن امكانات و تجهیزات لازم از قبیل تراكتور، سمپاش، تانكر آب و نیروی كارگری داشته باشند.
روابط عمومی جهاد كشاورزی فارس تاكید كرده است كه سم مورد نیاز برای مبارزه با آفت ملخ از طرف این سازمان تأمین شده و در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت.
در اطلاعیه جهاد كشاورزی فارس، شماره تلفن های ۳۲۳۰۷۴۳۶ مربوط به مدیریت حفظ نباتات فارس و ۵۲۲۴۱۱۰۲ مربوط به مدیریت شهرستان لار اعلام شده است.
مدیر جهادكشاورزی شهرستان كازرون در استان فارس از مشاهده دسته هایی از ملخ صحرایی در مزارع و باغ های این شهرستان آگاهی داد.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا منطقه فارس به نقل از روابط عمومی جهاد كشاورزی فارس، حمید رشیدی اظهار داشت: تمهیدات لازم برای مبارزه و كنترل آفت ملخ در شهرستان كازرون، انجام و برای ردیابی عملكرد این گونه مهاجم به مزارع كشاورزی، ۸ تیم پایش تشكیل شده است.
او با تاكید بر اینكه درباب مبارزه با هجوم ملخ هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، از كشاورزان، دامداران و زنبورداران خواست كه علاوه بر سركشی روزانه به مزارع و باغ ها، به مراتع و علف زارهای مجاور نیز سركشی كنند و به محض مشاهده آفت به مراكز جهاد كشاورزی محل سكونت خود در اسرع وقت اطلاع دهند.
رشیدی با تاكید بر ضرورت آماده به كار بودن امكانات و لوازم مورد نیاز سمپاشی همچون تراكتورها و سمپاش ها از بهره برداران بخش كشاورزی درخواست نمود هرگونه عملیات سمپاشی مقابل آفت را فقط با كسب نظر كارشناسان جهاد كشاورزی انجام دهند.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان كازرون اظهار داشت: اطلاع رسانی لازم به دهیاران و كشاورزان درباب هجوم ملخ های دریایی (صحرایی) به شهرستان كازرون انجام شده و با بررسی تیم های پایش و ردیابی، نخستین نمونه از این ملخ ها روز گذشته پس از ظهر در روستاهای زوالی و امر آباد این شهرستان مشاهده شد.
رشیدی با اشاره به اینكه هم اكنون تنها عملیات رصد و پایش در دستور كار این مدیریت قرار دارد و به محض اطلاع از افزایش و ورود آنها به فاز تهاجمی عملیات سمپاشی آغاز خواهد شد، افزود: از كشاورزان شهرستان كازرون در خواست می شود در این مدت همكاری لازم را با تیم های پایش این مدیریت صورت گیرد.





منبع:

1398/03/04
23:23:19
5.0 / 5
4623
تگهای خبر: دولتی , طلا , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان لیدی شال
لیدی شال LadyShal