بیمار ایلان ماسک در یوتیوب ویدئو ساخت
لیدی شال: تراشه مغزی شرکت نورالینک(Neuralink) -شرکتی که «ایلان ماسک» آنرا برای ایجاد تحول در زندگی بیماران ناتوان تاسیس کرده است- حال با کاشت در سر یک بیمار، به ایشان توانایی ساخت یک ویدئو را در یوتیوب داده است که در آن، نگاهی اجمالی به روش استفاده از این فنآوری و ویرایش و روایت با بهره گیری از سیگنال های مغزش ارائه می دهد.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، برد اسمیت(Brad Smith) سومین فرد در جهان است که تراشه «نورالینک» در سرش کاشته شده است و همین طور نخستین فرد دچار بیماری «اسکلروز جانبی آمیوتروفیک»(ALS) است که این کار را انجام داده است.
این بیماری بعنوان بیماری «لو گریگ» نیز شناخته می شود و یک اختلال عصبی پیشرونده است که عمدتا بر نورون های حرکتی (سلول های عصبی در مغز و نخاع که مسئول کنترل حرکت ارادی ماهیچه ها هستند) تأثیر می گذارد.
این بیماران با گذشت زمان، کنترل داوطلبانه حرکات عضلانی خودرا از دست می دهند و توانایی آنها در صحبت کردن، غذا خوردن، حرکت و تنفس مستقل تحت تأثیر قرار می گیرد.
حال اسمیت یک ویدئو در یوتیوب منتشر نموده است که نشان داده است چگونه از ایمپلنت مغزی خود در زندگی روزمره استفاده می نماید.
وی توضیح می دهد که این رابط مغز و رایانه(BCI) چگونه به او اجازه می دهد از سیگنال های مغزی برای کنترل ماوس روی کامپیوتر مک بوک پروی خود برای ویرایش ویدئو استفاده نماید که به نقل از ایشان، این نخستین ویرایش ویدئو با تراشه مغزی نورالینک است.
این ایمپلنت که در قشر حرکتی مغز وی کاشته شده است، حدودا به اندازه یک سکه است و بالاتر از 1000 الکترود دارد.
اسمیت می گوید که این تراشه جریان ثابتی از افکار او را نمی خواند، بلکه سیگنال های مغز را تفسیر می کند که نشان داده است او چگونه و کجا می خواهد مکان نما را حرکت دهد.
در حالیکه وی در ابتدا اهتمام می کرد تصور کند که دست خودرا برای کنترل مکان نما حرکت می دهد، در نهایت برای او موثرتر بود که به حرکت دادن زبان و فک کردن به فک خود برای کنترل مکان نما و کلیک مجازی روی ماوس فکر کند.
همین طور از هوش مصنوعی برای بازتولید صدای اسمیت از صوت های گذشته وی، پیش از از دست دادن توانایی صحبت کردنش و ایجاد نسخه ای مصنوعی از صدایش استفاده شد. این کار به ایشان اجازه داد این ویدئو را با صدای خودش روایت کند.
در ویدئویی جداگانه از اشلی ونس(Ashlee Vance)، گزارشگر و زندگی نامه نویس «ایلان ماسک»، ماسک در جریان بازدید تیم نورالینک از خانه اسمیت با او تماس گرفت و اظهار داشت: امیدوارم این یک تحول برای شما و خانواده شما باشد.
اسمیت نیز در پاسخ اظهار داشت: من هیجان زده هستم که حال از ذهنم استفاده می کنم و استفاده از دید چشمی را متوقف می کنم.
اسمیت هفته گذشته در ویدئوی خود اظهار داشت که پیش از این از فناوری ردیابی چشم برای برقراری ارتباط استفاده می کرده است، اما این فناوری به اتاق های تاریک محدود می شود.
وی می گوید که ایمپلنت نورالینک حال به او اجازه می دهد در فضای باز و در شرایط نوری مختلف با دیگران ارتباط برقرار کند.
ایمپلنت نورالینک همین طور به اسمیت اجازه می دهد که با فرزندانش بازیهای ویدئویی انجام دهد و فیلم هایی از ایشان انتشار یافته که او را درحال انجام بازی «قارچ خور» نشان داده است.
اسمیت به ونس اظهار داشت: سال ها طول کشید تا به اینجا برسم و هنوز هم گرفتار فروپاشی می شوم و گریه می کنم. این واقعا خوب است که هدفی بزرگتر از من داشته باشید. من واقعا هیجان زده هستم که در آینده با این کار به دیگران خدمت کنم.
تراشه مغزی نورالینک که قبلاً روی میمون ها آزمایش شده بود، برای نخستین بار در ژانویه 2024 در انسان کاشته شد.
نولاند آرباو(Noland Arbaugh)، یک بیمار دچار فلج چهار اندام که نخستین بیمار انسانی این شرکت بود، گفته است که ایمپلنت به او کمک کرده تا استقلال و کنترل در زندگی اش را بازیابد و ارتباطات اجتماعی جدیدی ایجاد نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب