وزیر اقتصاد مطرح كرد؛

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

رویکرد فعال ایران برای ایفای نقش در تغییر پارادایم صنعتی جهان

به گزارش لیدی شال، وزیر اقتصاد در اجلاس جهانی سرمایه گذاری در ریاض اظهار داشت: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین المللی این امکان را داده است که در عرصه هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی و... نقش فعالی ایفا نماییم.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در میزگرد وزرای بیست و هشتمین اجلاس آژانس سرمایه گذاری جهانی (ویپا) در ریاض، طی سخنرانی اظهار داشت: مایه افتخار است که امروز در این میزگرد وزرا و در کنار نمایندگان برجسته از کشورهای مختلف جهان به بررسی یکی از مهم ترین موضوعات اقتصادی دوران معاصر بپردازیم؛ تغییر پارادایم و اثر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و استراتژی ترویج سرمایه گذاری که نه فقط مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین می کند بلکه سرنوشت همکاریهای بین المللی و کیفیت زندگی مردم در سرتاسر جهان را نیز شکل خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد جهانی در سالهای اخیر تحت تأثیر مشکلات مختلفی قرار گرفته است، افزود: بحران های اقلیمی، تغییرات ژئوپلیتیک، نوسانات شدید در عرصه انرژی و نابرابری های ناشی از ظهور تکنولوژی های جدید مانند هوش مصنوعی بلاکچین و انقلاب دیجیتال، تنها قسمتی از این تحولات هستند. رشد اقتصاد جهانی که طبق داده های بانک جهانی در دهه گذشته سالانه به طور معمول کمتر از ۳.۵ درصد بود، حالا با عدم اطمینان های فراینده ای روبه رو شده است.
وی اضافه کرد: رشد نابرابر میان اقتصادهای نوظهور و پیشرفته، افزایش تنش های تجاری و کاهش سرعت زنجیره های تامین جهانی، به مسائلی اساسی برای تمام دولت ها تبدیل گشته است. اما در بین این چالش ها، فرصت های بی سابقه ای نیز ظهور کرده اند.
وزیر اقتصاد کشورمان اشاره کرد: توسعه پایدار و اقتصاد سبز با سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر افزایش تمایل به سرمایه گذاری در بازارهای نوظهور و تمرکز بر تحول دیجیتال، همگی زمینه های جدیدی برای رشد و همکاری جهانی به وجود آورده اند.
همتی افزود: اقتصاد ایران با برخورداری از منابع غنی طبیعی، معدنی و انرژی، جمعیت جوان و تحصیل کرده، موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز و شبکه گسترده ای از زیرساخت های اقتصادی ظرفیت فوق العاده ای برای پاسخ به این چالش ها و بهره برداری از این فرصت ها دارد.
وی با یادآوری این که ایران با دارا بودن ۱۰ درصد ذخایر اثبات شده نفت و ۱۵ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان و همین طور موقعیت ارتباطی به عنوان کریدور شمال - جنوب و شرق - غرب می تواند نقشی کلیدی در تقویت زنجیره های تامین جهانی ایفا کند، اظهار داشت: به عنوان مثال تنها در عرصه انرژی های تجدیدپذیر، پتانسیل بسیار بالایی برای تولید برق خورشیدی و بادی در ایران وجود دارد که نه فقط می تواند نیاز داخلی را تامین کند، بلکه به تقویت صادرات انرژی پاک به کشورهای منطقه نیز منجر می شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تشکیل دولت وفاق ملی در داخل و تقویت جایگاه خود در مجامع خارجی همچون صورت رسمی در سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس و همکاری نزدیک با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همکاری با کشورهای همسایه و خلیج فارس بطور مستمر بدنبال ایجاد زمینه های همکاری مشترک بوده است.
همتی اشاره کرد: افزایش قدرت ایران در نظم جدید بین المللی به ما این امکان را داده است که در عرصه هایی همچون مبارزه با تغییرات اقلیمی، انتقال فناوری و سرمایه گذاری های مشترک نقش فعالی ایفا نماییم.
وزیر اقتصاد کشورمان همین طور تاکید کرد: تحریم های اقتصادی فقط برای ایران مضر نیستند بلکه لطمه های سیاسی و اقتصادی آن به کل اقتصاد منطقه و جهان سرایت کرده است.
وی افزود: در همین زمینه، نقش دولت ها در بهینه سازی کارکرد سازمان های ترویج سرمایه گذاری ترویج تجارت و مناطق ویژه اقتصادی مهم است. ایران با داشتن ده ها منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری – صنعتی توانسته است بستری مناسب برای جذب سرمایه گذاری های با کیفیت فراهم آورد. این مناطق با تسهیلات زیرساختی و دسترسی به بازارهای منطقه ای ظرفیت بالقوه ای برای افزایش تولید داخلی تقاضای مصرفی و صادرات بین المللی دارند.
وی با اشاره به اینکه در دهه های اخیر جهان شاهد تغییرات اساسی در پارادایم صنعتی نیز بوده است که بواسطه پیشرفت های فناوری تغییرات زیست محیطی و ضرورت های اقتصادی به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: چالش های این تغییر پارادایم شامل رقابت فزاینده برای جذب سرمایه گذاری های در عرصه فناوری، کاهش سهم صنایع سنتی در اقتصاد جهانی و نیاز به انتقال سریع به فناوری های سبز است. این در شرایطی است که کشورهای درحال توسعه برای دستیابی به این تحول با چالش های زیرساختی نیروی کار ماهر و سرمایه گذاری مواجهند.
وزیر اقتصاد اشاره کرد: برمبنای داده های رسمی، سهم صنعت، معدن و نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی ایران حدود ۳۷ درصد است و بخشهایی مانند پتروشیمی خودروسازی و فناوری های زیستی پتانسیل بالایی برای جذب سرمایه گذاری خارجی دارند. همین طور ایران در عرصه صنایع دانش بنیان طی یک دهه گذشته شاهد رشد بسیار بالایی بوده که نشان دهنده قابلیت ما در بهره گیری از انقلاب صنعتی چهارم است.
همتی افزود: برای بهره برداری از این ظرفیت ها سیاست های صنعتی و استراتژی های ترویج سرمایه گذاری باید همسو و هم افزا شوند؛ استفاده از داده های کلان، تحول دیجیتال و همکاریهای بین المللی ابزارهای کلیدی برای تحقق این هدف خواهند بود.
وی اظهار داشت: تغییر پارادایم صنعتی جهان با تمام چالش ها و فرصت های خود به همکاریهای بین المللی و استراتژی های دقیق نیازمند است. ایران با اتکا به ظرفیتهای ملی خود و نگاهی فعال در سیاست خارجی در نظر دارد در این راه نقشی برجسته ایفا کند و به موتور محرکه رشد منطقه و جهان تبدیل گردد.
وزیر اقتصاد در آخر سخنرانی خود اشاره کرد: اینجانب از همه همکاران و دولت های حاضر دعوت می کنم که با تقویت همکاریهای چندجانبه و به اشتراک گذاری تجربیات به ساختن آینده ای پایدارتر عادلانه تر و شکوفاتر برای تمام کشورها کمک نماییم.


منبع:

1403/09/06
11:28:34
5.0 / 5
68
تگهای خبر: اقتصادی , بازار , تجارت , تجاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
لیدی شال LadyShal