خیاطیان اعلام كرد

صادرات یک میلیارد دلاری دانش بنیان ها در سال قبل

صادرات یک میلیارد دلاری دانش بنیان ها در سال قبل

به گزارش لیدی شال، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از صادرات بین 600 میلیون دلار تا یک میلیارد دلار شرکت های دانش بنیان در سال قبل آگاهی داد و اظهار داشت: برای توسعه بازار این شرکتها بسته صادراتی دانش بنیان ها در صندوق به تصویب رسید.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، محمد صادق خیاطیان در حاشیه بازدید از پاویون شرکت های دانش بنیان نمایشگاه ایران پلاست و رونمایی از یک محصول دانش بنیان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: صنعت پلیمر و پلاستیک یکی از صنایع پیشرو در کشور شمرده می شود و سابقه ۲۰ ساله ای که در صنعت پتروشیمی داریم، صنعت پلیمر به عنوان پایین دست صنعت پتروشیمی بشمار می رود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم زنجیره ای از صنعت پتروشیمی ترسیم نماییم، به ترتیب صنعت پتروشیمی و صنعت میانی و در نهایت صنایع تکمیلی قرار دارد، ولی ارزش افزوده ای که در بخش میانی و تکمیلی وجود دارد، بسیار بالاتر از صنعت پتروشیمی شیمی و مواد خام است.
خیاطیان افزود: از طرف دیگر صنعت میانی پتروشیمی جایی است که فناوری حرف اول را می زند و اگر شرکت های دانش بنیان نقش بیشتری در بخش های میانی و تکمیلی صنعت پلاستیک و پلیمر ایفا کنند، شاهد ارزش افزوده بیشتری خواهیم بود و بازار صادراتی بهتری را فراهم خواهیم کرد.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلان اینکه یکی از ماموریت های ما در این صندوق، رفع گلوگاه ها و تکمیل زنجیره صنعت است، تصریح کرد: در این جهت قدمهای مؤثری برداشته شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که در این زنجیره درحال فعالیت هستند و خیلی از آنها در زمره شرکت های صادراتی قرار گرفته اند و توانمندی بسیار بالایی دارند.
خیاطیان اظهار امیدواری کرد که با حمایت هایی که صورت می گیرد، گلوگاه های این زنجیره رفع گردد و تصریح کرد: برگزاری چنین نمایشگاه هایی به توسعه بازار شرکت های دانش بنیان کمک خواهدنمود.
وی با اشاره به حضور ۱۸ شرکت دانش بنیان در پاویون صندوق نوآوری و شکوفایی در نمایشگاه ایران پلاست، اظهار داشت: هر کدام از این شرکتها نقشی را برای تکمیل این زنجیره ایفا می کنند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی درباب دستاوردهای برگزاری این پاویون ها در راستای توسعه بازار صادراتی دانش بنیان ها، اشاره کرد: برآوردی که هم اکنون برای صادرات شرکت های دانش بنیان وجود دارد، نشان میدهد که در سال قبل صادرات دانش بنیان ها بین ۶۰۰ میلیون دلار تا یک میلیارد دلار بوده است؛ ولی دراین زمینه آمارهای غیر رسمی نیز وجود دارد و آن چه که برآورد کردیم، این است که خیلی از شرکت های دانش بنیان توانمندی صادراتی دارند.
خیاطیان افزود: یکی از جهت گیری های جدی ما در این دوره آنست که این شرکتها که حالا به عدد قابل توجهی رسیده اند، بازار صادراتی را بیش از گذشته برای آنها فراهم نماییم.
وی افزود: در این جهت بسته صادراتی صندوق نوآوری برای شرکت های دانش بنیان در صندوق به تصویب رسیده است. حمایت های این بسته از حضور شرکتها در نمایشگاه ها، پذیرش هیات های تجاری تا تسهیلات ایجاد خط تولید در بعضی از شرکت های هدف را شامل می شود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد: این بسته برای این منظور است که هر چه بیشتر شرکتها را در توسعه بازار محصولاتشان کمک نماییم.
وی حوزه تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی، سلامت و فناوری اطلاعات و ارتباطات را همچون حوزه هایی با بیشترین میزان صادرات ذکر کرد و اظهار داشت: سفرهایی که رییس جمهوری به کشورهای مختلف دارد، یکی از محورهای مذاکرات وی، شرکت های دانش بنیان و محصولات دانش بنیان است که بسیار مورد استقبال طرف های خارجی قرار گرفته است.
خیاطیان، هدف گذاری صادراتی این صندوق را باتوجه به سیاست های دولت، کشورهای همسایه و منطقه دانست و اضافه کرد: این کشورها دارای بازار بزرگ و بکری هستند، ضمن آنکه مغفول مانده اند و برای حضور شرکت های دانش بنیان ما، بسیار تشنه هستند.



1402/06/28
16:05:37
5.0 / 5
235
تگهای خبر: بازار , تجاری , تسهیلات , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal