رئیس سازمان ملی استاندارد ایران:

ایران11 5درصد از استانداردهای نانوتکنولوژی دنیا را در اختیار دارد

ایران11 5درصد از استانداردهای نانوتکنولوژی دنیا را در اختیار دارد

لیدی شال: به گزارش لیدی شال، مشهد ـ رییس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: ایران 11.5 درصد از استانداردهای نانوتکنولوژی دنیا را در اختیار دارد.



به گزارش لیدی شال به نقل از مهر، مهدی اسلام پناه ظهر یکشنبه در مراسم روز جهانی استاندارد در مشهد اظهار داشت: ایران ۱۱.۵ درصد از استانداردهای نانوتکنولوژی دنیا را در اختیار دارد و در این جهت امروز بانوان فرهیخته ایرانی توانستند از بین ۸۱۱ کمیته متناظر بین المللی ۱۳ کمیته متناظر جهانی را مدیریت کنند که رتبه کم نظیری است.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: سازمان ملی استاندارد «نانونماد» را آماده رونمایی دارد و بیش از ۱۵۰ نشان حلال صادر کرده است و نشان ملی استاندارد ایران، نشانی با افتخار و عزت است و امیدوار هستم در امتداد اعتلای آن یک حرکت جدی منطبق با واقعیت توانمندیهای ایرانی شکل بگیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: جایگاه استاندارد ایران از بین ۱۲۷ کشور در رتبه ۲۲ قرار دارد و همین طور توانسته است در سال ۲۰۲۲، ۲۱۱ کمیته متناظر بین المللی را تشکیل دهد و ۱۱ استاندارد بین المللی را در سازمان استانداردسازی جهانی تدوین کند و در اختیار مدیران قرار دهد.
اسلام پناه اضافه کرد: سازمان ملی استاندارد ایران که در دنیا با نام "INSO" شناخته می شود، در نوع خودش جز سازمانهای جامع و کامل دنیاست به این معنا که تمام ساختارها و نظامات در زمینه استاندارد در این سازمان شکل گرفته است و در صورتیکه در دنیا نهاد تأیید صلاحیت ها جداست اما مرکز تأیید صلاحیت در ایران در خود سازمان ملی استاندارد قرار دارد و این، کار صنعتگر، فعالان اقتصادی، صادرکنندگان و تولیدکنندگان را تسهیل می کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران بیان کرد: فعالان اقتصادی در کشور ثابت کردند که تولید در کشور با همت بلند آنان انجام می گیرد و صنعتگران، صاحب منصبان و کارشناسان استاندارد و فرهیختگان و همکاران حوزه استاندارد، افسران نرم و کیفی جبهه اقتصادی کشور هستند و کار بزرگی را انجام می دهند و این کار نباید از دید تیزبین مسؤولان و دیگر اقشار جامعه پوشیده بماند.
وی افزود: امروزه ایران به جایگاهی دست یافته است که تعدادی از استانداردهای ملی را به برخی کشورهای همسایه می فروشد و استانداردها بعد از تدوین قابلیت فروش و بازار دارد و این نشان از توانمندی نخبگانی و قابلیت های ایرانیان برای تدوین استانداردهاست.
اسلام پناه اظهار داشت: کیفیت، شایستگی یک محصول است و استانداردهایی که تدوین و اعمال می شود درجه ای از آن شایستگی بوده و همه آنرا دربرنمی گیرد و این که گاه گفته می شود که در بعضی حوزه ها استانداردهای ایران سختگیرانه نیست، اینگونه نیست بلکه استانداردهای ایران برمبنای اقدامات و خواسته هایی که در کشور تعریف شده است، درجه ای از آن مطلوبیت از کالا و خدمات است و غایت آن نیست.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: این سازمان تلاش می کند که هم بتواند با تدوین استانداردها رقابت سالم در بخش تولید بوجود آورد و در بخش تولید خدمات بتواند برنده باشد و این سازمان از پژوهش ها، نوآوری ها و خلاقیت ها حمایت می کند.
وی اضافه کرد: یکی از دانشگاه های معتبر اروپایی استاندارد ۱۳۲ کشور را مورد ارزیابی داده است که طبق گزارش سالانه این دانشگاه رتبه استاندارد ایران در این گزارش که منتهی به سال ۲۰۲۲ است ۶ پله ارتقا یافته است که نشان از ارتقای رتبه استاندارد ایران است.
اسلام پناه افزود: بر طبق این ارزیابی بی طرفانه، ایران در زمینه ثبت نشان های تجاری در میان ۱۳۲ کشور رتبه نخست دنیا را دارد و نشان میدهد که فعالان اقتصادی ایران خوب کار کرده اند اما بر طبق همین ارزیابی، ایران از بین ۱۳۲ کشور دنیا، در کیفیت قانونگذاری رتبه آخر را دارد که نشان میدهد بوروکراسی و دیوان سالاری در کشورمان فعالان اقتصادی را اذیت می کند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: کشور ما در بعضی فاکتورهای دیگر استاندارد در منطقه خاورمیانه جایگاه ششم را دارد که البته این ناشی از مهاجرت نخبگانی است که از ایران به آن کشورها انجام گرفته در صورتیکه جایگاه واقعی ایران در منطقه یکم است و این مهم، وظیفه دستگاه های تخصصی خصوصاً وزارتخانه های تخصصی عضو شورای عالی استاندارد را ارتقا می دهد.
وی اظهار داشت: هیچ دستگاه اجرائی حق ندارد خارج از قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد استاندارد جدیدی را بر فعال اقتصادی بار کند و این کار تخلف است و قانون مزبور، این اجازه را به هیچ دستگاهی نداده است که وقتی در داخل کشور یک استاندارد کیفی مرغوب داریم به سمت واردات کالای کم کیفیت که بمراتب کیفیتش از کیفیت تولید داخل پایین تر است برویم.
اسلام پناه بیان کرد: تعدادی از بخشهای عمومی و غیردولتی در استان خراسان رضوی خریدهای خارجی می کنند در صورتیکه در همین استان مشابه آن کالا تولید می شود و این ظلم به تولید، اشتغال و ملت است که وقتی کالایی باکیفیت بالا در کشور تولید می شود یک نهاد عمومی یا غیردولتی به خود اجازه دهد قانون را دور بزند و به تولیدکننده ای که در وضعیت تحریم های ظالمانه درحال تولید است، پشت پا بزند.


منبع:

1401/08/22
23:24:20
5.0 / 5
869
تگهای خبر: استاندارد , اقتصادی , بازار , بانوان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal