سخنگوی كمیسیون اصل ۹۰ مجلس:

برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی در سال آینده عملیاتی و دقیق نبود

برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی در سال آینده عملیاتی و دقیق نبود

به گزارش لیدی شال سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس اظهار داشت: در شرایطی که کشور به سبب جنگ اقتصادی، در شرایطی ناهمگون و بیمارگونه قرار دارد، نمی توان عمل جراحی اقتصادی عمیقی در شاکله کشور انجام داد.


به گزارش لیدی شال به نقل از خانه ملت، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس درباره نگاه مجلس به حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور، شرایطی نیست که بتوانیم وارد چنین ریسک اقتصادی شویم؛ از جانب دیگر بررسی مجلس نشان میدهد دولت سیزدهم هنوز نتوانسته در سال ابتدایی شروع به کار خود، لایه های مدیریتی که مقرر است اجراکنندگان این قانون باشند را تغییر دهد.

نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار نمود: بخش عمده ای از مدیرانی که مقرر است حذف ارز ترجیحی را اجرا کنند از بدنه مدیریت دولت قبل هستند و در وضعیت بلاتکلیفی به سر می برند. مسئله این نیست که این افراد متعلق به دولت قبل هستند یا دولت جدید آنها را انتخاب نموده است، مسئله این است که این مدیران شرایط بلاتکلیف دارند و این وضع مانع ثبات آنها می شود و قاعدتاً نمی توانند کار ریشه ای را اجرا کنند.

وی افزود: این مساله یک لطمه است چونکه هر اقدام، کنش و واکنش جامعه را تحت تأثیر قرار خواهد داد؛ در صورتیکه کنش ها و واکنش های اجتماعی در حوزه حذف ارز ترجیحی باید با تدبیر بسیار زیادی انجام شوند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ عنوان کرد: نکته دیگر این است که کشور از لحاظ اقتصادی در وضعیت نرمال و ثابتی قرار ندارد، نمی توانیم فقط از لحاظ علمی بررسی نماییم و بگوییم دو نرخی بودن ارز لطمه دارد یا ندارد. باید بدانیم در مورد کشوری صحبت می نماییم که به سبب جنگ اقتصادی، ناکارآمدی های اقتصادی دولتمردان طی سالهای قبل و همین طور تحریم ها در شرایطی ناهمگون و بیمارگونه قرار دارد.

خضریان با اشاره به این که در چنین شرایطی نمی توان عمل جراحی اقتصادی عمیقی در شاکله کشور انجام داد، اشاره کرد: ضمن این که برنامه کاربردی که دولت آنرا برای اجرا به مجلس ارائه کرد، برنامه ای عملیاتی، کار شده و دقیق نبود.

وی عنوان کرد: باتوجه به همه این شرایط کمیسیون تلفیق درباره حذف یکباره ارز ترجیحی قانع نشد که شرایط کشور به شکلی باشد که بتواند سال بعد وارد چنین اقدام جراحی گونه ای در زمینه اقتصادی شود.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ بیان کرد: کمیسیون تلفیق ۹ میلیارد دلار را در زمینه ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی به غیر از گندم در نظر گرفت که البته برای گندم نیز شرایط خاص دیگری برای پشتیبانی از تولید داخلی طراحی شده است. معتقد هستم که مجلس نیز در صحن علنی در برخورد با این مساله از مصوبه کمیسیون تلفیق حمایت و دفاع خواهدنمود.


منبع:

1400/11/16
23:16:55
5.0 / 5
510
تگهای خبر: اقتصادی , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal