معاون وزیر جهادكشاورزی اعلام كرد

۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش بادی و آبی

۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض فرسایش بادی و آبی

به گزارش لیدی شال معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: حدود 70 میلیون از عرصه های کشور در معرض فرسایش آبی و حدود 30 میلیون نیز در معرض فرسایش بادی هستند.



به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، مسعود منصور در حاشیه جلسه کارگروه ملی مقابله با بیان زایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۷۵ به عضویت کنوانسیون مقابله با بیان زایی و کاهش اثرات خشکسالی درآمد و متعاقبا در سال ۱۳۸۹ هیات وزیران مصوبه ای را گذراند که در آنجا کارگروه ملی مقابله با بیان زایی و کاهش اثرات خشکسالی شکل گرفت و اعضای آن نیز شامل نمایندگانی از دستگاه های مختلف و اثربخش، انجمن های علمی، سمن ها، اساتید، پژوهشگران و سایر دستگاه هایی که کارگروه ضرورت می داند، شد.

وی افزود: با اهمیت ترین رسالت کارگروه هم افزایی همکاری میان همه دستگاهها برای جلوگیری از تخریب زمین، فرسایش و احیای مناطق بیابانی است.

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیرداری کشور افزود: حدود دو سه سالی به دلیلهای مختلف این کارگروه تشکیل نشد. اما در وضعیت جدید با استعلام از دستگاه های مختلف نمایندگان آنها برای حضور در کارگروه معرفی گشتند. رییس جمهوری نیز وزیر جهادکشاورزی را بعنوان رییس این کارگروه منصوب نمود. برمبنای مصوبه هیات وزیران سازمان جنگلها بعنوان دبیرخانه این کارگروه نقش خودرا انجام می دهد. همین طور مقرر است جلسات کارگروه بصورت منظم و مستمر اجرا شود و امیدواریم مصوبات آن به شرایط کشور کمک نماید.

منصور در پاسخ به این پرسش که میزان فرسایش خاک در کشور چقدر است؟ اظهار داشت: قسمتی از کشور که حدود ۷۰ میلیون هکتار است در معرض فرسایش آبی به وسیله سیلاب ها و رواناب ها است. حدود ۳۰ میلیون هکتار از عرصه کشور در معرض فرسایش بادی است که عدد کمی نیست. از این ۳۰ میلیون هکتار حدود ۱۳.۵ میلیون هکتار بصورت مستقیم متاثر از فرسایش بادی است و به سبب اثر و نتایجی که بر روی زیرساخت ها و زیستگاه دارد بعنوان مناطق بحرانی قلمداد می شود.

وی افزود: این عرصه ها نسبت به سایر عرصه های موجود در کشور برای اقدامات اجرائی در اولویت هستند. البته بقیه عرصه ها هم به جهت اینکه به این شرایط گرفتار نشوند نیازمند اقدامات پیشگیرانه هستند.

منصور با اعلان اینکه توانسته ایم در ۷.۵ میلیون هکتار از عرصه های ذکر شده اقدامات احیا و تثبیتی انجام دهیم، اظهار داشت: نکته حائز اهمیت این است که در مناطقی که اقدامات بیابان زدایی و تثبیتی همچون نهال کاری، بذرکاری، مدیریت رواناب و... انجام می شود میزان فرسایش بادی تا ۱۰۰ برابر کاهش پیدا می کند.

معاون وزیر جهادکشاورزی در آخر اظهار داشت: ۳۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع در هر هکتار فرسایش بادی داریم. وقتی عملیات تثبتی انجام می شود این عدد به حدود ۳۵ کیلوگرم بر متر مربع می رسد که این مساله از اهمیت اقدامات بیان زدایی است.





منبع:

1400/09/13
17:00:04
5.0 / 5
549
تگهای خبر: دستگاه , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal