هر فرد سالی چند فقره چك موردی می تواند بگیرد؟

هر فرد سالی چند فقره چك موردی می تواند بگیرد؟

بانک مرکزی با صدور شیوه نامه ای، مقررات ناظر بر چک های موردی را ابلاغ و حداکثر تعداد چک موردی قابل اعطا به هر مشتری را در هر تقاضا حداکثر دو فقره و در مجموع سالانه حداکثر پنج فقره اعلام نمود.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، بانک مرکزی در بخشنامه ای به تمامی بانک ها و موسسات اعتباری اعلام نمود: پیرو ضوابط و مقررات ابلاغی بانک مرکزی پیرامون اجرای احکام و تکالیف مقرر در اصلاحات سال ۱۳۹۷ قانون صدور چک و در اجرای تکالیف مقرر در تبصره ۲ ذیل ماده ۶ اصلاحی سال ۱۳۹۷ قانون صدور چک عنوان شده که «بانک مرکزی مکلف است ظرف مدت یک سال بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، ضوابط و زیرساخت های خدمات برداشت مستقیم را بصورت چک موردی برای اشخاصی که دست چک ندارند بصورت یکپارچه در نظام بانکی تدوین و راه اندازی نماید تا بدون نیاز به اعتبارسنجی، رتبه بندی اعتباری و استفاده از دسته چک امکان برداشت از حساب این اشخاص برای ذینفعان معین برقرار شود. در صورت عدم موجودی کافی برای پرداخت چک موردی صاحب حساب تا زمان پرداخت دین مشمول موارد مندرج در بندهای الف تا د ماده ۵ مکرر این قانون و نیز محرومیت از دریافت دسته چک، صدور چک جدید و استفاده از چک موردی می باشد»، بانک مرکزی مقررات ناظر بر اعطای چک موردی را ابلاغ نمود.
بر این اساس، چک موردی در امتداد اهداف یاد شده در قانون با رعایت شرایط مندرج در ضوابط مقرراتی واجد مختصات زیر است:

۱. استفاده از چک موردی نیازمند داشتن حساب جاری بدون دسته چک نزد بانک محال مقابل بوده و صدور آن مستلزم ثبت مراتب در سامانه صیاد است.
۲. حداکثر تعداد چک موردی قابل اعطا به هر مشتری در شبکه بانکی کشور در هر تقاضا حداکثر دو فقره و در مجموع سالانه حداکثر ۵ فقره است.
۳. سقف مبلغ کلیه مجاز سالیانه برای صدور چک موردی برمبنای شیوه نامه موضوع ماده ۷ دستورالعمل اجرائی ماده ۶ اصلاحی قانون است. ( بر طبق ماده ۷ این دستورالعمل سـقف اعتبار مجاز متقاضی دسته چک شامل اشخاص حقیقی دارای حساب جاری غیرتجاری، اشخاص حقیقی دارای حساب جاری تجاری و اشخاص حقوقی، حسب مورد باتوجه به انفرادی یا مشترک بودن حساب و نیز متناسب با نتایج گزارش اعتباری و امتیاز اعتباری دریافتی از شرکت های اعتبارسنجی و یا گزارش رتبه بندی دریافتی از مؤسسات رتبه بندی اعتباری، توسط سامانه صیاد برمبنای شیوه نامه ای که توسط بانک مرکزی تدوین و به تصویب شورای پول و اعتبار می رسد، محاسبه می گردد. تا پیش از ابلاغ شیوه نامه یاد شده فقط رتبه اعتباری و یا امتیاز اعتباری مذکور به وی اعلام میگردد.)
۴. چک موردی غیر قابل انتقال به غیر بوده و فقط توسط شخصی که چک موردی در وجه او صادر شده قابل تسویه است
۵. از حیث ترتیب آثار و احکام حقوقی و ضمانت اجرا چک موردی مشمول تمامی احکام قانونی و ضوابط مقرراتی ناظر بر چک های عادی به استثنای الزامات ناظر بر اعتبارسنجی متقاضی می شود.

بانک مرکزی تاکید کرده است که مقررات فوق از مردادماه سال جاری لازم الاجرا است.



1400/02/12
20:10:41
5.0 / 5
1043
تگهای خبر: بانك مركزی , تجاری , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal