كارگران می پرسند:

هپكو قرن جدید را با تولید آغاز می كند یا نه؟

هپكو قرن جدید را با تولید آغاز می كند یا نه؟

به گزارش لیدی شال مرکزی کارگران شرکت هپکو امروز در اعتراض به وضعیت شرکت و آنچه نگرانی از آغاز نشدن انجام تعهدات مسؤلان ارشد کشور در برابر تهاتر بدهی های این شرکت عنوان کردند بر روی ریل راه آهن شمال به جنوب تجمع کردند.


در ماه های اخیر کمتر صدایی از اعتراض کارگران شرکت هپکو شنیده شد، چونکه با واگذاری بیشتر از ۵۰ درصد سهام این شرکت به سازمان تأمین اجتماعی بعد از سالهای رکود و توقف تولید در این شرکت، روزنه هایی امیدی برای به چرخش درآمدن باردیگر چرخ تولید در این شرکت خودی نشان داد، اما دیوارهای بن بست هپکو به قدری بلند است که بعد از هفت ماه هنوز اتفاقی در این شرکت رقم نخورده است.
کارگران این شرکت عظیم در طول هفت ماه اخیر دندان بر سر جگر گذاشتند تا در فضایی آرام مشکلات هپکو حل و تولید و کار آغاز شود، اما ظاهرا باردیگر کاسه صبرشان لبریز شده است.
در طول دو هفته اخیر کارگران این شرکت مکررا اعتراضات خویش را اعلام نموده اند و حتی اعضای شورای کار هپکو به تازگی در مقابل سازمان تأمین اجتماعی و مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواهان توجه و رسیدگی به مسائل اصلی هپکو شدند.
این اعتراضات واکنش مسؤلان را به همراه داشت به صورتی که هفته گذشته، جلسه ای با حضور سه وزیر اقتصاد، صمت و تعاون، دیگر مدیران مرتبط و استاندار مرکزی در وزارت اقتصاد برگزار شد که به نتیجه ای مهم برای ان شرکت منجر گردید.
این جلسه به تهاتر بدهی های شرکت منتهی شد و محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۹ بهمن ماه ۹۹ در توئیتی نوشت: "به لطف خدا وزیر اقتصاد با تهاتر بدهی هپکو در پاسخ به تقاضای بنده موافقت و برای اجرا به سازمان خصوصی ساز ابلاغ نمود.
سید علی آقازاده استاندار مرکزی هم ۲۰ بهمن ماه در مورد جزئیات این جلسه، به ایسنا اظهار داشت: در این نشست مقرر شد در چارچوب هماهنگی وزارت اقتصاد و امور دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مبلغ هزار میلیارد تومان با استناد به بند ۲ و ۵ تبصره "و" قانون بودجه، درمورد بدهی های هپکو به دستگاههای بدهکار به دولت(بانک ها) و طلبکاران دولتی (سازمان تأمین اجتماعی) تهاتر صورت گیرد که مورد موافقت شرکت کنندگان در جلسه قرار گرفت و مدیران بانک ها هم پذیرفتند و همکاری خوبی داشتند.
آقازاده ضمن اشاره به اینکه صورتجلسه تنظیمی مصوبات جلسه ۱۹ بهمن ماه تا ظهر ۲۰ بهمن ماه به سازمان برنامه و بودجه ارسال می شود، اضافه کرد: با تایید سازمان برنامه و بودجه با دستور معاون اول رئیس جمهور این مصوبه به اجرا درخواهد آمد.
وی بیان نمود: با قطعی شدن تهاتر بدهی هپکو و اجرایی شدن این مصوبه، این شرکت از محدودیت های شکننده و خردکننده آزاد می شود و می تواند کارت بازرگانی و ضمانت نامه بانکی دریافت کرده و با ثبت سفارش و عقد قرارداد به تولید بنشیند.
امروز ۲۷ بهمن ماه است و یک هفته از جلسه و تصمیم مهم سه وزیر برای هپکو گذشته است و کارگران می گویند این مصوبه هنوز روی کاغذ است و نگرانی بابت این مساله سبب شده است که بامداد امروز دقایقی را بر روی ریل راه آهن سراسری تجمع کنند.
کارگران نگران تهاتر بدهی و پرداخت حقوق هستند
رییس شورای اسلامی کار شرکت هپکو در مورد این تجمع به ایسنا اظهار داشت: متاسفانه تا این لحظه تعهد دولت در برابر مساله تهاتر شرکت عملیاتی نشده و پرسنل نگرانند که مصوبه در حد حرف باقی بماند.
رضا عبدلی با اشاره به اینکه البته هم اکنون با موافقت کارگران و به جهت آرام شدن جو، پرسنل به داخل شرکت بازگشته اند، اما بسیار نگرانند، اضافه کرد: نه تنها مساله تهاتر هنوز وارد فاز اجرایی نشده است، پرداخت حقوق کارگران هم با تعویق روبرو شده است، مقرر بود که دهم هر ماه حقوق پرسنل پرداخت گردد، اما امروز ۲۷ بهمن است و هنوز پرداختی انجام نشده است.
تهاتر بدهی ها فعلا روی کاغذ باقی مانده
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه هرسال در آستانه نوروز کارگران شرکت با این وضعیت مواجه می شوند که نه تنها عیدی آنها پرداخت نمی گردد، پرداخت حقوق هم با وقفه روبرو می شود و سال جاری هم به مانند دو سه سال گذشته کارگران می ترسند که این وضعیت تا شب عید ادامه یابد.
عبدلی تصریح کرد: شرایط به شکلی در حال پیش رفتن است که بعید می دانیم مساله تهاتر بدهی های شرکت عملیاتی شود، درگیر کاغذبازی شده ایم و متاسفانه به نظر می آید که از مبحث هپکو سوءاستفاده می شود.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، مسلما در مورد وضعیت فعلی شرکت باید از علی محمد رفیعی بعنوان مدیرعامل پرس و جو می کردیم، اما تلاشهای ایسنا برای انجام گفت و گویی با وی به نتیجه نرسید، بنابراین به سراغ مدیر تولید شرکت رفتیم.
قطع بودن ارتباط با سیستم بانکی؛ چالش جدی هپکو
مهندس میقانی که سابقه مدیرعاملی در سالهای ۸۶ و ۸۷، مدیریت برنامه ریزی شرکت در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۵ را داشته و از سال ۸۶ تا ۹۰ هم عضو هیات مدیره شرکت بوده و هم اکنون مدیر تولید و مهندسی شرکت هپکوست هم در مورد شرایط کنونی شرکت با تکیه بر اینکه توان و قدرت شرکت هپکو در تولید ماشین های راهسازی بر هیچ کس پوشیده نیست، اضافه کرد: شرکت هم اکنون ارتباطی با سیستم بانکی ندارد، در جلسه هفته گذشته سه وزیر مساله تهاتر بدهی های شرکت مورد بررسی قرار گرفت و تصمیم بر تهاتر شد و امیدواریم که کار با سرعت صورت گیرد تا شرکت برای کار گرفتن، انتقال ارز و تأمین مواد اولیه و با سیستم بانکی ارتباط پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه اگر این تهاتر انجام نگیرد، عملا نمی توان کاری را در شرکت هپکو پیش برد، اظهار داشت: شرکت در عرصه تولید ماشین آلات راهسازی قدرت بالایی دارد، درست در شرایطی که کشور نیازمند ارز بود، ۱۰۰ میلیون مارک برای طرح توسعه هپکو در دهه ۶۰ تخصیص یافت، پس برای حفظ این سرمایه عظیم بر هر مدیر و مسئولی واجب است که شرایط برگشتن هپکو به ریل تولید را مهیا کند که یکی از اصلی ترین موارد رفع مشکلات موجود برای ارتباطات بانکی است.
هپکو صدقه نمی خواهد
میقانی ضمن اشاره به اینکه هپکو با قرار گرفتن در مدار تولید می تواند حقوق پرسنل خویش را تأمین کند، بیان نمود: هم اکنون سازمان تأمین اجتماعی سهامدار اصلی شرکت است و انتظار می رود که حداقل حقوق پرسنل را پرداخت کند.
مدیر تولید و مهندسی شرکت هپکو خاطرنشان کرد: این شرکت نیازمند صدقه نیست و می تواند با آغاز تولید، حقوق پرسنل خویش را پرداخت کند، اما قطع بودن ارتباط شرکت با سیستم بانکی و مشکل بدهی های چندساله که حاصل حضور افراد غیرمتخصص بوده است نیازمند تصمیمات کلان کشوری است که امیدواریم در رفع این چالش ها تسریع کنند.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، سال ۹۹ هم رو به پایان است و عملا تولیدی در هپکو رقم نخورده است در حالیکه با نگاهی به اخبار اوایل سال، مشاهده می نماییم که همه مسؤلان کوچک و بزرگ و مرتبط و غیرمرتبط، خبر از به تولید نشستن هپکو و رفع مشکلات در سال جهش تولید می دادند، اما سال ۹۹ عملا سال رکود تولید در کارنامه هپکو شد و تنها می توان امیدوار بود که مساله تهاتر بدهی های شرکت حداقل پیش از آخر قرن ۱۴ صورت گیرد تا حداقل هپکو قرن جدید را با تولید آغاز کند.



1399/11/27
14:44:53
0.0 / 5
1385
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal