تیر یلدا هم به سنگ خورد؛

كرونا باردیگر حال آجیل فروش ها را گرفت

كرونا باردیگر حال آجیل فروش ها را گرفت

مرکزی فقط چندساعت مانده به طولانی ترین شب سال و آغاز فصل زمستان، بازار خشکبار و آجیل طبق سنت هر ساله آماده تأمین تقاضای این ایام می شود و الان هم کم وبیش بازار آجیل و خشکبار داغ شده و آجیل شب یلدا در مغازه های سطح شهر عرضه می شود.


بعد از روزهای پایانی اسفند که اصلی ترین دوره برای خرید آجیل و خشکبار است، بیشترین تقاضای خرید برای آجیل و خشکبار در ارتباط با آذرماه است، چون که یلدا در راهست.
با نزدیک شدن به اواخر آذر ماه و نزدیک شدن شب یلدا، مغازه های آجیل فروشی با رفت و آمد بیشتر مردم روبرو هستند و بازار خشکبار رونق بیشتری می گیرد.
اما سال جاری با انتشار ویروس کرونا، بازار آجیل شب عید و شب یلدا رنگ و روی دیگری به خود گرفت و هرچند خیلی از اصناف همچون آجیل فروشان به امید خارج شدن از رکود بازار در ایام منتهی به شب یلدا دلخوش بودند که مردم با خرید آجیل و میوه، سور و سات برگزاری این مراسم را فراهم نمایند، اما متولیان سلامت هرچه به این روز نزدیک تر شدیم مضطرب تر شدند چونکه یکی از علل اصلی ابتلای افراد به ویروس کرونا شرکت در دورهمی ها و مکان های برگزاری چنین مراسم هایی است که این گونه رفتارها را زمینه ساز بازگشت به روزهای قرمز و پرخطر و افزایش آمار مبتلا شدن و مرگ و میر می دانند.
برخی آجیل ها گندیده است!
علی که در یکی از آجیل فروشی های قدیمی شهر اراک کار می کند از مشکلات اقتصادی و ضررهای ناشی از تعطیلی صنوف صحبت می کند و می گوید: خداراشکر که در این چندماهه کم و بیش مشتری ها برای خرید آجیل رفت و آمد داشتند چونکه به آجیل ما اعتماد دارند اما هستند برخی آجیل فروشی هایی که برخی اقلام موجود در مغازه ‍شان گندیده و خراب شده است.
وی ادامه داد: در این دوران برخی برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود اگر شده از هزینه پوشاک و سرگرمی بکاهند استفاده از آجیل را ترک نمی کنند.
علی افزود: البته با افزایش قیمت ها، بطور قطع میزان خرید کاهش پیدا کرده است.
فروشنده دیگری در این خصوص اظهار داشت: تعطیلی ها سبب شد مدتی سرکار نیاییم و این یعنی از حقوق خبری نیست و در صورت اعتراض هم بطور قطع با جمله "هر جور راحتی از فردا نیا" مواجه خواهیم شد. دلمان به شب یلدا خوش بود که متاسفانه بازار یلدا هم رونقی ندارد، بیشتر خریدها برای تازه عروس هاست.
وی افزود: بعضی از فروشندگان اقلام خویش را به قیمت فاکتور می فروشند که متضرر نشوند.
ماهی ۷ میلیون اجاره!
رضا صاحب یک آجیل فروشی است و در حالیکه مشغول جمع کردن سفارش مشتری بود اظهار داشت: خودتان که می بینید مردم کمابیش خرید می کنند، اما نه به مقدار زیاد، چونکه قیمت ها بسته به نوع آجیل به طور متوسط حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش داشته است.
وی بیان نمود: تسهیلات کرونایی هم که کارساز نیست، اگر توانایی داشتیم تسهیلات با سود ۱۸ درصد را پس بدهیم اصلا چرا باید وام می گرفتیم. ای کاش کمی ما را درک می کردند، ماهیانه ۷ میلیون تومان اجاره مغازه می دهم.
چهار پاکت آجیل، ۷۴۵ هزار تومان!
یکی از افرادی که برای خرید در مغازه حضور داشت، بعد از پرداخت وجه اظهار داشت: واقعا خودمان خنده مان می گیرد. اینکه چهار پاکت آجیل که هر کدام کمتر از یک کیلوست ۷۴۸ هزار تومان فاکتور شود! واقعا خنده دار است.
من ماهیانه دو میلیون درآمد دارم اگر بخواهم ماهی ۸۰۰ هزار تومان خرج آجیل کنم که دیگر نمی گردد زندگی کرد، از طرفی هم می گویند سیستم بدنی خویش را تقویت کنید، خودمان در اوضاع خودمان سردرگم مانده ایم.
به داد مردم برسید
خانم سالمند دیگری اظهار داشت: پسرم اخیرا ازدواج کرده و سال جاری باید برای عروسم شب یلدا مراسم بگیریم، واقعا نمی دانم چگونه آجیل برای این مهمانی بخرم. طبق برآوردی که انجام دادم حدود دو میلیون تومان باید برای آجیل هزینه نماییم، کادو و کیک و باقی مخلفات هم که به کنار...
قیمت ها روز به روز افزایش دارد و هیچگونه مدیریتی هم نمی گردد. ای کاش به داد مردم برسند.
افزایش ۵۰ درصدی قیمت آجیل
رئیس اتحادیه قناد، آبمیوه و بستنی اراک هم در این خصوص اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا و ترس مردم از دورهمی ها به منظور پیشگیری از شیوع این ویروس، سبب شده استقبال مردم برای خرید آجیل همانند سالهای قبل نباشد که البته این معضل شامل حال اغلب صنوف می شود.
حسن شمس با بیان که افزایش قیمت ها هم در این کاهش خرید بی تأثیر نبوده افزود: نسبت به مدت مشابه سال قبل قیمت آجیل به صورت میانگین حدود ۵۰ درصد افزایش داشته و در بعضی اقلام افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی و در بعضی اقلام افزایش ۲۰ درصدی بوجود آمده است.
وی بیان نمود: پسته به طور متوسط با افزایش ۴۰ درصدی از ۱۲۰ هزارتومان به ۱۸۰ هزار تومان رسیده، فندق ۱۰۰ درصد افزایش قیمت، تخمه آفتابگردان ۲۰ درصد، نخودچی ۵۰ درصد، تخمه ژاپنی ۲۰ درصد، تخمه کدو ۴۰ درصد داشته است.
رئیس اتحادیه قناد، آبمیوه و بستنی اراک در مورد آجیل مخلوط ضمن اشاره به اینکه قیمت این نوع آجیل متناسب با نوع ترکیب آجیل محاسبه می شود، افزود: میانگین آجیل شور کیلویی ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزارتومان و آجیل چهارمغز حدود۲۸۰ هزارتومان و به همین تناسب در سایر مخلوط ها قیمت متفاوت می باشد.
شمس در مورد قیمت انواع شیرینی اشاره کرد: قیمت شیرینی برای شب یلدا افزایش ۲۵ درصدی داشته است. طبق نرخنامه عرضه شده به صنوف، قیمت شیرینی تر هر کیلو ۳۶ هزار تومان، شیرینی خشک همچون پای سیب و پای نارگیل و... بین ۲۶ تا ۲۷ هزارتومان تعیین شده است.
وی بیان نمود: حدود ۲.۵ درصد قنادی ها به دنبال شیوع ویروس کرونا به تعطیلی کشیده شدند و این در حالیست که هر ساله حدود ۵ درصد افزایش درخواست جواز در این صنف وجود داشته و در مجموع افت هفت و نیم درصدی فعالیت در این صنف مشاهده می شود.
رئیس اتحادیه قناد، آبمیوه و بستنی اراک خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا داریم کالای مصرفی خویش را از واحدهای دارای جواز خریداری کنند چونکه در غیر این صورت اتحادیه مسئولیتی در قبال مشکلات احتمالی خرید آنها ندارد. در صورت دریافت گزارش یا مشاهده هرگونه تخلف، گران فروشی، کم فروشی و بی کیفیتی، در اسرع وقت بررسی لازم صورت خواهد گرفت و مردم می توانند شکایات خویش را به شماره ۳۸۲۰ و سامانه ۱۲۴ عرضه کنند.




منبع:

1399/09/30
18:35:59
5.0 / 5
1303
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لینک دوستان لیدی شال
لیدی شال LadyShal