تلاش برای هموار كردن مسیر ورود ربات ها به جراحی؛

كاربردی شدن ربات جراحی بر روی حیوان و جسد در دو بیمارستان

كاربردی شدن ربات جراحی بر روی حیوان و جسد در دو بیمارستان

به گزارش لیدی شال سامانه جراحی رباتیك محققان یك شركت دانش بنیان برای انجام جراحی در فاز حیوانی مجوز گرفته است و هم اكنون در دو بیمارستان تهران مورد استفاده قرار گرفته است تا با انجام تست های فنی و پیش بالین راه را برای ورود ربات ها به عرصه جراحی در كشور هموار كند.


علیرضا میرباقری مدیر عامل این شرکت دانش بنیان و عضو عیلت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با ایسنا، محصول تولید شده در این شرکت را "سامانه جراحی رباتیک از طریق دور" دانست و با اشاره به اینکه تابحال دو نسخه از این ربات ساخته شده است، اظهار داشت: این ربات از دو بخش تشکیل شده که یک بخش آن "کنسول جراحی" است که در اختیار جراح قرار دارد و حرکات دست جراح را دریافت می کند و بخش دیگر "ربات های جراح" است که بر بالین بیمار قرار می گیرند و حرکات دست جراح را در داخل بدن بیمار کپی برداری می کنند.
وی با اشاره به کپی برداری دست جراح در بدن بیمار از جانب این ربات، افزود: این بخش به این صورت است که هر حرکتی که دست جراح داشته باشد، ربات های جراح همه درجات آزادی و پیچیدگی هایی که دست جراح در بدن انسان دارد، را انجام می دهند، با این تفاوت که این ربات در شکافی به اندازه ۵ میلی متر انجام می دهد.
میرباقری تصریح کرد: در بیشتر اعمال جراحی برای آنکه دست جراح وارد شکم شود، لازم است شکاف هایی به اندازی ۲۰ سانتی متر بر روی شکم ایجاد شود، ولی با استفاده از این فناوری با ایجاد شکاف هایی به اندازه ۵ میلی متر اعمال جراحی صورت خواهد گرفت، بنابراین صدمه های وارد شده به بیمار کاسته می شود.
به قول وی کاربرد این ربات برای انجام اعمال جراحی در ناحیه شکمی است.
مجری طرح با اشاره به اینکه نمونه ساخته از این ربات کاربرد آموزشی و برای کار بر روی حیوانات است، خاطرنشان کرد: این ربات نمونه آموزشی است که مجوز استفاده حیوانی دارد و هم اکنون هم در بیمارستان های "سینا" و "شریعتی" برای آموزش روش های جراحی رباتیک روی حیوانات و اجساد مورد استفاده قرار می گیرد.
میرباقری افزود: برای کاربرد آن در بالین انسان نیاز است تا تست های فنی، پیش بالینی و بالینی انجام گیرد تا بتوانیم جراحی رباتیک برای انسان داشته باشیم و ما مطالعات پیش بالینی و تست های فنی را شروع کردیم تا سامانه آماده برای ورود به استفاده بالینی شود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، با اشاره به اینکه هم اکنون تنها یک نمونه ربات جراحی کشور امریکا در زمینه جراحی روی بدن انسان کاربردی شده است، اضافه کرد: کشورهای دیگر هم در این حوزه وارد شده اند، ولی هنوز مجوز نگرفته اند؛ چونکه این سامانه پیچیده ای است که احتیاج به نظارت سنگین و سختگیرانه دارد.



1399/06/13
22:31:40
5.0 / 5
2207
تگهای خبر: فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
لیدی شال LadyShal