كاهش قیمت جهانی مواد غذایی ركورد زد

كاهش قیمت جهانی مواد غذایی ركورد زد

به گزارش لیدی شال جدید ترین گزارش سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) نشان داد كه قیمت جهانی مواد غذایی در ماه میلادی گذشته به علت افت شدید تقاضای ناشی از شیوع كرونا و ریزش قیمتهای نفت، بزرگترین كاهش را از سال 2015 تابحال داشت.



به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، شاخص قیمت غذای فائو كه تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانه های روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شكر را بررسی می كند، در مارس به ۱۷۲.۲ واحد رسید كه ۴.۳ در مقایسه با فوریه كاهش داشت.

عبدالرضا عباسیان، اقتصاددان ارشد فائو اظهار نمود كه كاهش قیمت تا حدود زیادی تحت تاثیر عوامل تقاضا قرار داشت و به عرضه مربوط نبود. عوامل تقاضا تحت تاثیر چشم انداز وخامت اوضاع اقتصادی قرار گرفتند. فائو پیش بینی خود از میزان تولید غلات را بالاتر برد و انتظار دارد تولید غلات در سال زراعی ۲۰۱۹ به ۲.۷۲۱ میلیارد تن در مقایسه با پیش بینی قبلی ۲.۷۱۹ میلیارد تن برسد و حدود ۲.۴ درصد بالاتر از محصول سال زراعی ۲۰۱۸ باشد.

شاخص قیمت شكر فائو بزرگترین كاهش را داشت و در مارس ۱۹.۱ درصد نسبت به فوریه كاهش پیدا كرد. كاهش قیمت شكر در نتیجه كاهش مصرف به سبب وضع قرنطینه در خیلی از كشورها برای مقابله با شیوع ویروس كرونا و تقاضای كمتر تولیدكنندگان اتانول به سبب افت شدید قیمتهای نفت روی داد.

شاخص قیمت روغن های خوراكی فائو به سبب افت قیمتهای روغن پالم در ماه میلادی گذشته ۱۲ درصد افت كرد. افت قیمت روغن پالم ناشی از ابهامات پیرامون تاثیر ویروس كرونا و كاهش قیمتهای نفت بود.

پیتر تونس، تحلیلگر فائو در این زمینه اظهار داشت: كاهش قیمتهای نفت كه ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد سقوط كردند، تاثیر شایان توجهی روی سوختهای زیستی داشته كه منبع مهم تقاضا در بازارها برای شكر و روغن های خوراكی هستند.

شاخص قیمت لبنیات فائو ماه میلادی گذشته به سبب كاهش فروش و كندی تقاضای جهانی برای واردات، سه درصد نزول كرد و شاخص گوشت هم ۰.۶ درصد افت داشت.

شاخص قیمت غلات ۱.۹ درصد كاهش پیدا كرد اما قیمت برنج به سبب انبارسازی كه ناشی از نگرانیها نسبت به همه گیری جهانی ویروس كرونا و گزارشها درباره احتمال ممنوعیت صادرات از طرف ویتنام بود، روند نزولی را نادیده گرفت و برای سومین ماه متوالی افزایش پیدا كرد.

طبق گزارش فائو، ویتنام گزارشها در این خصوص را كم اهمیت شمرده است.

در حالی كه فائو پیش بینی بالاتری از میزان تولید جهانی غلات در سال ۲۰۱۹ ارائه كرد اما برآوردش از تولید گندم برای سال ۲۰۲۰ را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد تولید گندم به ۷۶۳ میلیون تن بالغ شود و نزدیك به سطح تولید سال قبل باشد.

بر اساس گزارش رویترز، فائو پیش بینی نمود تولید بالا و ذخایر فراوان كمك خواهدنمود بازارهای غذایی از آشفتگی ناشی از طوفان ویروس كرونا در امان بمانند.




1399/01/15
20:59:48
5.0 / 5
3318
تگهای خبر: اقتصادی , بازار , صادرات , فروش
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal