مدیركل دامپزشكی گلستان مطرح كرد:
نقش تغییر اكوسیستم آبی و خاكی تالاب میانكاله در مرگ ومیر پرندگان مهاجر
به گزارش لیدی شال ایسنا/گلستان مدیركل دامپزشكی استان گلستان با اشاره به مرگ ومیر پرندگان مهاجر آبزی در غرب تالاب میانكاله و در ادامه در شرق این تالاب، اظهار داشت: آنچه بطور قطع مشهود است مهم ترین عامل مستعدكننده این رخداد، تغییر شرایط اكوسیستم آبی و خاكی در تالاب میانكاله است.
دكتر غلامرضا محرابی در جمع خبرنگاران اظهار نمود: پس از مشاهده تلفات پرندگان مهاجر در سواحل بندرتركمن، كارشناسان دامپزشكی استان علاوه بر نظارت بر جمع آوری و دفن بهداشتی لاشه پرندگان، جهت بررسی علت بروز این رخداد مبادرت به جمع آوری اطلاعات میدانی، تعیین تابلوی بالینی پرندگان مریض، تعیین تابلوی كالبدگشایی و تحلیل اپیدمیولوژیكی توصیفی رخداد بیماری و تلفات در سه محور مكان، زمان و نوع پرندگان درگیر كردند.
وی بیان كرد: اولین فرضیه ای كه دنبال شد، بیماری های نیوكاسل و آنفلوانزا پرندگان و همین طور مسمومیت ناشی از آفت كش ها و فلزات سنگین از قبیل كادمیوم، آرسنیك، سرب و جیوه بود و فرضیه های دیگر، بیماری های باكتریایی خصوصاً وبای پرندگان و پس از آن بیوتوكسین ها مانند بیوتوكسین جلبك، بیوتوكسین بوتولینوم بعنوان عامل بیماری بوتولیسم بود.
مدیركل دامپزشكی استان گلستان بابیان اینكه اقدامات ما بر طبق این برنامه و فرضیه ها دنبال شد، اشاره كرد: از بیشتر از یك ماه قبل در غرب تالاب میانكاله نیز تلفات بالای پرندگان مهاجر را داریم كه علت این مرگ ومیر، مسمومیت با سم بوتولینوم و بیماری بوتولیسم اعلام گردید. تمامی اسناد و مدارك آزمایشگاهی آن نیز بوسیله سازمان حفاظت محیط زیست به مراجع ذیصلاح ابلاغ گردید.
محرابی اظهار داشت: در سواحل بندرتركمن در شرق تالاب میانكاله نیز صدها نمونه برای مشخص شدن عامل این رخداد ستاندن و به آزمایشگاه ملی مطالعات كاربردی و مركز تشخیص سازمان دامپزشكی كشور ارسال شد كه نتیجه آن در اواسط هفته آینده به مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد.
وی اشاره كرد: آنچه بطور قطع مشهود است مهم ترین عامل مستعدكننده این رخداد، تغییر شرایط اكوسیستم آبی و خاكی در تالاب میانكاله است. طی سالیان گذشته مواد آلی خاكی وارد اكوسیستم آبی میانكاله شده كه بستر لازم برای رشد و فعال شدن میكروارگانیسم های بی هوازی را فراهم نموده است.
تداوم تلفات تا پایان حضور پرندگان مهاجر
مدیركل دامپزشكی استان گلستان با تاكید بر اینكه در بررسی همه جانبه این رخداد، دقت را فدای سرعت نخواهیم كرد، اظهار داشت: برمبنای تحلیل های سازمان دامپزشكی، تلفات در این مناطق تا اختتام حضور پرندگان مهاجر ادامه خواهد داشت. البته جمع آوری بموقع لاشه های پرندگان می تواند تا حدی در كاهش تلفات مؤثر باشد.
به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، از حدود دو هفته گذشته روزانه لاشه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر آبزی در سواحل بندرتركمن جمع آوری می شود. پس از گذشت یك هفته، تلفات پرندگان به بندرگز نیز رسید و در مجموع تابحال حدود ۱۰ هزار پرنده در آب های این دو شهرستان در شرق خلیج گرگان و تالاب میانكاله تلف شدند.
منبع: لیدی شال
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب