در گزارش لیدی شال مطرح شد

ستاندن مالیات از سود سپرده ها توازن را بهم نمی زند

ستاندن مالیات از سود سپرده ها توازن را بهم نمی زند

به گزارش لیدی شال یك كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه نگرانی بابت خروج سپرده ها از نظام بانكی به دنبال ستاندن مالیات، درست نیست، اظهار داشت: مطالعات علمی نشان میدهد وضع مالیات با نرخ پایین اثری روی خروج سپرده ها ندارد.



وحید عزیزی در گفت و گو با خبرنگار مهر، درباره مالیات بر سود سپرده های بانكی كه در پیش نویس اصلاح قانون مالیات های مستقیم ذكر شده و تكذیب آن از طرف رئیس كل بانك مركزی، گفت: مالیات بر سود سپرده بانكی قسمتی از لایحه اصلاح قوانین مالیاتی است؛ نكته اصلی در این لایحه جمع شدن تمام منابع در یك ظرف و ستاندن مالیات بر مجموع درآمد از آن ظرف است.

این كارشناس اقتصادی اضافه كرد: انتشار بعضی اعداد برای ستاندن مالیات از سودهای سپرده در رسانه ها، سبب گمراهی مخاطبان شد. بعضی از رسانه ها اعلام نموده بودند كه مقرر شده ۶۰ درصد از سپرده های كوتاه مدت، ۴۰ درصد از سپرده های میان مدت و ۱۰۰ درصد از سپرده های طولانی مدت مالیات ستاندن شود. این در حالیست كه این اعداد ماخذ مالیات هستند نه نرخ مالیات. این اعداد ضرب در نرخ مالیات بر مجموع درآمد می شوند تا نرخ واقعی موثر روی سپرده های بانكی تعیین شود كه نرخ حاصله برای سود سپرده های بانكی بین ۴ تا ۱۰ درصد خواهد شد. در واقع كسی كه بعنوان مثال سود سپرده ۲۰ درصدی دریافت می كند با اعمال این سیاست، این سود بین ۱۸ تا ۱۹ درصد می شود.

وی با اشاره به اینكه این مساله در پیش نویس اصلاح قانون مالیات های مستقیم آمده و تكذیب دولت كار درستی نبود، اظهار داشت: با عنایت به اینكه ستاندن مالیات از سود سپرده های بانكی اقدام درستی است دولت باید از آن دفاع می كرد، نه اینكه دست به تكذیب بزند و عقب نشینی كند.

۲ میلیون نفر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سود سپرده دریافت می كنند

عزیزی در ادامه اشاره كرد: سیاست مالیات بر سود سپرده های بانكی را می توان با ملاحظه اجرا كرد و در ابتدا با نرخ پایین و یا حتی با اعمال معافیت هایی به مرحله اجرا رساند. بعنوان مثال فقط از سپرده های بالای ۵۰۰ میلیون یا یك میلیارد تومان مالیات ستاندن شود.

وی در واكنش به سخنان معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در ارتباط با اعمال مالیات با نرخ صفر روی سپرده های بانكی، اظهار داشت: نرخ صفر موضوعیتی ندارد؛ نرخ صفر زمانی اعمال می شود كه دولت قصد مالیات ستانی نداشته باشد و فقط به دنبال شفافیت باشد. در صورتیكه سود سپرده ها نكته غیرشفافی ندارند و بحث درآمدی مهمست و اعمال نرخ صفر در سود سپرده های بانكی با عدم اعمال آن، عملا فرقی نخواهد داشت.

عزیزی گفت: هم اكنون ۲ میلیون نفر بیشتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سود سپرده دریافت می كنند، وقتی همین طور منبع درآمدی در كشور است و از آن استفاده نمی نماییم ظلم به عموم جامعه است.

وی اظهار داشت: اگر از این مسیر درآمد كسب نكنیم مجبوریم برای مقابله با كسری بودجه اوراق منتشر و خلق پول نماییم. در خیلی از كشورها حتی با وجود سود حقیقی منفی، سیاست مالیات بر سود سپرده های بانكی اجرا می شود.

نگرانی بابت خروج سپرده ها، درست نیست

این كارشناس اقتصادی درباره نگرانی ها بابت خروج سپرده های بانكی به دنبال ستاندن مالیات، اشاره كرد: مطالعات علمی نشان میدهد وضع مالیات با نرخ پایین اثری روی خروج سپرده ها ندارد.

وی ادامه داد: نگرانی هایی از این دست كه اگر روی سود سپرده ها مالیات اعمال شود، سپرده های بلندمدت به سپرده های جاری تبدیل خواهند شد صحیح نیست. چونكه طبق متن پیش نویس لایحه، مالیات بر عایدی سرمایه هم به صورت همزمان اجرا خواهد شد. بدین جهت نباید نگران افزایش اقدامات سوداگرانه باشیم.

عزیزی اضافه كرد: حال حتی اگر مالیات بر عایدی سرمایه هم اجرا نشود، با عنایت به پایین بودن نرخ مالیات سود سپرده های بانكی، نگرانی برای خروج سپرده ها معنا ندارد.

وی اشاره كرد: دولت باید با ملاحظه در مورد سیاست مالیات بر سود سپرده های بانكی اقدام نماید و از این تصمیمش دفاع كند.


منبع:

1398/08/16
20:36:45
5.0 / 5
4713
تگهای خبر: اقتصادی , بانك مركزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
لیدی شال LadyShal