ثبت سفارش ۴ كالای لوازم خانگی منوط به ستاندن شناسه شد

ثبت سفارش ۴ كالای لوازم خانگی منوط به ستاندن شناسه شد

برمبنای اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ثبت سفارش گوشتكوب برقی، همزن برقی، آسیاب الكتریكی و مخلوط كن الكتریكی در ذیل كد تعرفه 85094000 منوط به ستاندن شناسه كالا است.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، سعید عباسپور، مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) در نامه ای به مدیر کل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه گمرک جمهوری اسلامی ایران و روسای سازمان های صنعت، معدن و تجارت ۳۱ استان و جنوب استان کرمان اعلام نمود که ثبت سفارش برخی اقلام تحت کد تعرفه ۸۵۰۹۴۰۰ منوط به به ستاندن شناسه کالا شده است.
در این نامه گفته شده که باتوجه به نامه شماره ۶۰/ ۱۱۴۹۰۲ تاریخ ۱۳۹۶ مدیر کل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت متبوع. ثبت سفارش گوشتکوب برقی همزن برقی، آسیاب الکتریکی و مخلوط کن الکتریکی در ذیل کد تعرفه ۸۵۰۹۴۰۰۰ منوط به ستاندن شناسه کالا است.
شناسه کالا چیست؟
بخشنامه اجرایی شناسه های کالا و رهگیری کالا موضوع ماده (۱۳) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اواخر شهریور ماه ۱۳۹۵ از طرف اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، برای اجرا ابلاغ گردید. ماده ۲۰ این بخشنامه مسئولیت اجرای آنرا به وزارت صنعت، معدن و تجارت محول کرده و طبق ماده ۱۲ آن وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) موظف است "امکان ثبت شناسه رهگیری و دریافت گواهی الکترونیکی را در سامانه جامع تجارت فراهم آورد و یکتا بودن شناسه های رهگیری را در سطح تمامی کالاهای مشمول، تضمین کند".
پیرو این بخشنامه دستورالعمل اجرایی ثبت و ستاندن شناسه کالا برای گروه هفت قلم کالای لوازم خانگی شامل کولر، یخچال، فریزر، تلویزیون، ماشین لباس شویی، ماکروویو، جاروبرقی تدوین شد که در ابلاغیه سال قبل پکیج نیز به آن افزوده شد. البته مقرر شده این طرح در قدم های بعدی تمامی اقلام لوازم خانگی را شامل شود.
با این وجود این طرح، حداقل در بخش لوازم خانگی، تا زمستان سال قبل به اجرا درنیامده بود، اما بنظر می رسد افزایش قاچاق کالا به دنبال ممنوعیت واردات و افزایش چشم گیر قیمت ها در بازار لوازم خانگی موجب شد که بالاخره بخشنامه اجرایی شناسه های کالا و رهگیری کالا در این بخش اجرا شود و از میانه بهمن سال گذشته طرح برخورد با کالاهای بدون شناسه از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شروع شد. البته نظارت بر اجرای این طرح به دنبال شیوع ویروس کرونا برای حدود دو ماه متوقف گردید و پس از تعطیلات عید فطر از سر گرفته شد.
البته طبق گفته تولیدکنندگان و مسئولان وزارت صمت راهکاری که می تواند تا حد زیادی جلوی قاچاق کالا را بگیر اجرای طرح کد رهگیری است، چونکه شناسه کالا یک شناسه کلی برای کالا است، اما کد رهگیری، بارکدی است که مشخص می کند کالا در کدام کارخانه، چه روز و ساعتی و چگونه تولید شده است. درباره کالاهای وارداتی نیز کد رهگیری مبدا آنرا مشخص می کند و می تواند تا حد زیادی جلوی کالای قاچاق را بگیرد.
لازم به ذکر است که خریداران لوازم خانگی می توانند با ارسال شناسه کالای مورد نظر خود به سامانه *۴*۷۷۷۷# مشخصات کالا همچون شرکت تولیدی آنرا دریافت نمایند و مطمئن شوند که کالا از راه قاچاق به کشور وارد نشده است.



1399/05/22
22:25:02
5.0 / 5
2151
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal