در سال ۹۸ اتفاق افتاد

امارات متحده عربی، هلند و چین بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در ایران

امارات متحده عربی، هلند و چین بزرگترین سرمایه گذاران خارجی در ایران

لیدی شال: گزارش سرمایه گذاری های خارجی مصوب تحت پوشش قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد كه در سال 1398 حدود 854 میلیون دلارسرمایه گذاران خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت كشور به تصویب رسیده كه بیشترین حجم از این مبلغ از طرف امارات متحده عربی صورت گرفته است. همین طور بیشترین حجم از كل این سرمایه گذاری در استان زنجان انجام شده و از بین محصولات، گروه توتون و تنباكو بیشترین سرمایه خارجی را به خود مختص كرده است.


به گزارش لیدی شال به نقل از ایسنا، بر طبق این گزارش از در سال ۱۳۹۸ تعداد ۸۲ مورد طرح/ واحد به ارزش ۸۵۴ میلیون دلار در بخش صنعت، معدن و تجارت كشور با مشاركت سرمایه گذاران خارجی به تصویب رسیده است. از ۸۲ شركت ثبت شده ۳۳ شركت با ۱۰۰ درصد سهام دار خارجی و ۴۸ شركت به صورت مشاركتی با شركای داخلی و یك مورد بعنوان ترتیبات قراردادی است.
همین طور بیشترین حجم از این سرمایه گذاری معادل ۸۳۷ میلیون دلار (۹۸ درصد) در بخش صنعت انجام شده و در بخش تجارت و معدن نیز به ترتیب ۱۶ میلیون دلار (۱.۸۸ درصد) و یك میلیون دلار (۰.۱۲ درصد) سرمایه گذاری خارجی در سال ۱۳۹۸ صورت گرفته است.
بیشترین سرمایه گذاری برمبنای حجم در پنج استان زنجان، خراسان رضوی، كرمانشاه، هرمزگان و تهران بوده كه به ترتیب ۱۸، ۱۵، ۱۳، ۸ و ۷ درصد از حجم سرمایه گذاری خارجی در سال قبل را به خود اختصاص دادند و در استان های خراسان جنوبی، گیلان، آذربایجان غربی، قم، سمنان و سیستان و بلوچستان هیچ سرمایه گذاری انجام نشده است. تعداد طرح/واحد سرمایه گذار خارجی نیز در این مدت در استان خراسان رضوی ۲۰ طرح/ واحد. در استان تهران ۱۱ طرح/ واحد، استان های قزوین، آذربایجان شرقی و خوزستان هر استان پنج طرح/ واحد بوده است.
همین طور بیشترین حجم سرمایه گذاری از طرف پنج كشور امارات متحده عربی، هلند، چین، تركیه و آلمان بوده كه به ترتیب ۳۰، ۲۲، ۲۰، ۱۰ و ۹۰ درصد از كل ۸۵۴ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی از طرف این كشورها انجام شده است. البته سهم تعداد سرمایه گذاری ها به ترتیب توسط كشور افغانستان با ۱۴ طرح/ واحد، تركیه با ۱۳ طرح/ واحد، چین با ۱۱ طرح/ واحد، امارات متحده عربی و اتریش هر یك با ۶ طرح/واحد، عراق و هند هر یك با پنج طرح/واحد انجام شده است.
در این میان بیشترین حجم سرمایه گذاری خارجی در این بازه زمانی در پنج گروه "محصولات از توتون و تنباكو"، "محصولات غذایی و آشامیدنی ها"، "سایر محصولات كانی غیرفلزی"، "ساخت مواد و محصولات شیمیایی" و "كك و فراورده های حاصل از نفت" انجام شده است. همین طور حوزه های معدنی جذاب برای سرمایه گذاران هندی و هنگ كنگی، استخراج و فرآوری منیزیت و تولید كنسانتره نفلین سینیت بودند. سرمایه گذاری در حوزه تجارت نیز شامل ساخت رستوران، سفارش كالا در فضای مجازی بوسیله تارنما و نرم افزار، ساخت و تولید محصولات صنایع دستی و چرمی با مجوز صنعتی و تولیدی بوده است.




منبع:

1399/01/31
11:38:02
5.0 / 5
3318
تگهای خبر: تجارت , سفارش , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لیدی شال LadyShal