دژپسند:

از ركود اقتصادی خارج شدیم

از ركود اقتصادی خارج شدیم

به گزارش لیدی شال وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: در بخش غیر نفتی از ركود اقتصادی خارج شدیم و در 9 ماهه امسال رشد اقتصادی مثبت 9 دهم درصد بود.


به گزارش لیدی شال به نقل از صدا و سیما فرهاد دژپسند با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری یكشنبه شب شبكه دو سیما اضافه كرد: زمانی كه دولت یازدهم كار خودرا شروع كرد به واسطه تحریم های تحمیلی سال ۱۳۹۱ رشد اقتصادی كشور حدود منفی ۷ درصد بود در نیمه دوم سال ۱۳۹۲ با شروع به كار دولت یازدهم، روند رشد منفی اقتصاد كند شد و به منفی سه و دو دهم درصد كم شد و در سال ۱۳۹۳ مثبت شد و این روند به صورت سینوسی تا سال ۱۳۹۵ ادامه یافت كه به مثبت ۱۲ و نیم درصد رسید كه یكی از علل آن این بود كه بعد از توافق برجام، امكان صدور نفت برقرار شد.

وی افزود: برمبنای اعلام مركز آمار، رشد غیر نفتی سال ۱۳۹۵ مثبت شش و نیم و برمبنای آمار بانك مركزی، مثبت چهار و نیم درصد بود.

دژپسند با اشاره به اینكه پارینه رشد اقتصادی منفی را تجربه كردیم، اضافه كرد: البته برآورد می شد رشد اقتصادی منفی ۸ تا منفی ۱۵ درصد باشد، اما با اقدامات و سیاست هایی كه اتخاذ شد منفی چهار و دو دهم درصد و رشد اقتصادی غیر نفتی هم منفی ۲ و دو دهم درصد بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینكه پیش بینی هایی كه پارینه در مورد رشد اقتصادی امسال می شد به سبب تأثیر تحریم ها، بسیار نگران كننده بود، اظهار داشت: برمبنای آمار بانك مركزی، سه ماهه اول امسال خوشبختانه رشد اقتصادی غیر نفتی كشورمان، مثبت چهار دهم و در نیمه اول سال، مثبت نیم درصد و در ۹ ماهه امسال، مثبت ۹ دهم درصد بود.

وی با اشاره به اینكه این نشان میدهد كه بخش غیر نفتی اقتصاد توانسته است رونق داشته باشد، اضافه كرد: بخش كشاورزی در اوج رشد اقتصادیست و بخش صنعت هم در ۹ ماهه امسال، حدود ۷ و نیم درصد رشد نشان میدهد و علایم دیگر هم نشان از رشد اقتصادی مثبت در بخش غیر نفتی دارد.

دژپسند در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه تورم، مقوله ای نیست كه فقط متأثر از یك دستگاه مانند بانك مركزی باشد، اظهار داشت: بالا بودن حجم نقدینگی و فشار تقاضا و همین طور بالا رفتن هزینه های تولید و فشار هزینه ها همچون علل تأثیرگذار بر نرخ تورم است.

وی اظهار داشت: با تدابیری كه اتخاذ شد سعی كردیم برای تامین بودجه از نظام بانكی استقراض نكنیم.

دژپسند اضافه كرد: مقدار بدهی به نظام بانكی افزایش یافته است، اما این بدهی برای تامین بودجه نیست بلكه برای تهاتر است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به این پرسش كه بدهی دولت به نظام بانكی چند درصد افزایش یافته است؟ اظهار داشت: این نكته مهمست كه آیا دولت برای تامین نیاز بودجه ای به نظام بانكی متوسل شده است یا خیر؟

وی افزود: خوشبختانه رشد نقدینگی تا اختتام ۱۰ ماه امسال ۲۸ درصد بود.


منبع:

1398/11/21
13:46:03
5.0 / 5
5096
تگهای خبر: اقتصادی , بانك مركزی , دستگاه , كشاورزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal