عضو هیات علمی دانشگاه:

درآمدهای نفتی در لایحه بودجه 99 واقع بینانه لحاظ شود

درآمدهای نفتی در لایحه بودجه 99 واقع بینانه لحاظ شود

به گزارش لیدی شال عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینكه تورم، مالیات ناخواسته ای است كه بر خانواده ها تحمیل می شود، اظهار داشت: تخریب كنندگی تورم برای خانوارهای فقیرتر بیشتر است.


به گزارش لیدی شال به نقل از صدا و سیما، علی مروی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبكه دو سیما با اشاره به تاثیر نحوه تدوین بودجه سالانه كشور بر تورم و بیكاری اضافه كرد: دولت برای كسری بودجه مجبور است از بانك مركزی برداشت كند و این سبب افزایش حجم نقدینگی و به تبع آن افزایش تورم می شود. وی افزود: دولت ها همچون دولت فعلی معمولاً برای جبران كسری بودجه ابتدا از بودجه عمرانی كشور كسر می كنند و این مساله سبب شدیدتر شدن ركود و افزایش میزان بیكاری و فشار اقتصادی می شود. مروی با اشاره به اینكه بودجه عمومی دولت حدود یك چهارم بودجه كل كشور است، اظهار داشت: سه چهارم آن بودجه شركت های دولتی است كه بخش زیادی از نبود شفافیت ها در آن است و حیف و میل زیادی می شود. او اضافه كرد: دولت برخی تصمیمات را می گیرد كه در بودجه نمی آید اما بار مالی دارد. عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینكه توان حكمرانی دولت فعلی، زیاد نیست، اضافه كرد: اجرای سیاست تخصیصی ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی، اشتباه بوده است برای اینكه به گروه های هدف به هدف خوردن نمی كند و میانگین تورم كالاهایی كه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی گرفتند از بقیه كالاها بیشتر بود. مروی با اشاره به اینكه اولین اولویت دولت، اصلاح تصمیمش برای نرخ بنزین است، اظهار داشت: عادلانه بودن این تصمیم محل تشكیك جدی است همچون ۵۰ درصد خانوارها خودرو ندارند.
او افزود: همین طور نظام مالیاتی باید اصلاح گردد و دولت باید بی خیال ارز ترجیحی شود برای اینكه اثرات مخربی برای اقتصاد دارد. مروی با اشاره به اینكه قانون منسجمی برای مالیات بر مجموع در آمد افراد نداریم، اظهار داشت: در اقتصادهایی كه عملكرد خوبی دارند بالغ بر ۴۰ درصد درآمد مالیاتی آنها از این محل است. مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/webmدولت بودجه را بدون كسری ببنددسید محمد هادی سبحانیان، عضو هیئت علمی دانشگاه هم با حضور در این برنامه با اشاره به وظایف دولت ها اظهار داشت: تامین امنیت، سلامت عمومی و اداره كشور از مهمترین وظایف دولت می باشد. وی با اشاره به اینكه بودجه، رابطه دولت و ملت است، اضافه كرد: اگر دولت نتواند بودجه را به صورت شفاف و بدون كسری تدوین كند لطمه زننده است. سبحانیان با اشاره به اینكه هنوز گام های اساسی برای شفاف شدن بودجه باید برداشته شود، افزود: یكی از اشكالات این است كه درآمدهای نفتی را بیشتر از میزان واقعی آن برآورد نماییم برای اینكه اگر نتوانیم با نگاه واقع بینانه درآمدهای نفتی را در بودجه، لحاظ نماییم گرفتار نبود شفافیت می شویم و به سمت اصلاح ساختاری بودجه از نظر منابع نمی رویم. او اظهار داشت: منابع حاصل از هدفمندی یارانه ها و همین طور منابعی كه از صندوق توسعه ملی برداشت می نماییم در منابع بودجه منعكس نمی گردد بدین سبب به تصویب نمایندگان هم نمی رسد. سبحانیان اضافه كرد: یكی از محورهای اصلی كه می شود برای اصلاح ساختار بودجه پیشنهاد كرد، اصلاح عملكرد خزانه است یعنی همه منابع دولت وارد خزانه شود و مصارف دولت هم از آن محل پرداخت گردد. این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به اینكه در تدوین بودجه شركت های دولتی نقاط ضعفی وجود دارد، اظهار داشت: باید در مجلس شورای اسلامی و دولت بسترهای فرار مالیاتی را شناسایی و برطرف نماییم كه برخی ها نیاز به قانون دارد و برای برخی نیز قانون وجود دارد. سبحانیان اظهار داشت: اگر مقرر است حداقلی از اصلاح ساختاری در بودجه سال ۱۳۹۹ صورت گیرد باید درآمدهای نفتی، واقع بینانه دیده شود. او اضافه كرد: یكی از علل ورود شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوه به بودجه سال ۱۳۹۸ این بود كه به رغم سفارش كارشناسی، درآمدهای نفتی در بودجه سال ۱۳۹۸، واقع بینانه دیده نشد. سبحانیان افزود: موارد مختلفی از پایه های مالیاتی داریم كه می توانیم از ثروتمندان مالیات بیشتری بگیریم و میان بقیه مردم توزیع نماییم همچون مالیات بر خانه ها و خودرو های لوكس. مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی كند.
فایل آنرا از اینجا دانلود كنید: video/webm


منبع:

1398/09/10
14:39:55
5.0 / 5
4550
تگهای خبر: اقتصادی , امنیت , بانك مركزی , دولتی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لیدی شال LadyShal